Pokud přemýšlíte o dalším vzdělávání, zvýšení kvalifikace nebo máte čas a rádi se učíte nové věci, určitě oceníte seznam kurzů a školení, která momentálně frčí.

Vybrat si z kurzů a školení to pravé ořechové je někdy těžké, zvlášť, když je na trhu spousta nabídek. Tento seznam vám pomůže rozmyslet se, co by vás mohlo bavit a které dovednosti dnes zaměstnavatelé ocení.

Kurzy a školení v online prostředí

V dnešní době jsou hodně moderní různé webináře a online školení. Aby taky ne, ušetří to spoustu času a vyjde to kolikrát opravdu levněji než klasické prezenční školení. A protože se zde zabýváme kurzy a školeními, které jsou v kurzu, projdeme si hlavně ty, které můžete absolvovat online.

1.) Školení umělé inteligence

Co jiného si v dnešní době zaslouží první zmínku, než všude probíraná umělá inteligence? Jedná se o jeden z nejnovějších trendů a většina lidi se chce dozvědět víc. Uměla inteligence se neustále zlepšuje, a proto pokud se chcete věnovat jejímu studiu, měli byste co nejdříve začít. Každý den se totiž objeví nové případy využití.

Letos se opravdu spousta lidí zajímá o využití možností, které AI nabízí. Kurzy o umělé inteligenci vám pomohou s marketingem, vzděláváním nebo její využití poslouží jako inspirace k tvorbě prakticky jakéhokoliv obsahu.

2.) Finanční kurzy

V dobách horší ekonomiky hledají lidé způsoby, jak zlepšit svou finanční situaci. Proto jsou finanční kurzy stále oblíbenější. Účastníci využívají informace k rozvoji v oblasti finanční gramotnosti a investování. Učí se také, jak obchodovat online a snaží se lépe porozumět svým financím. Dnes už nepotřebujete mnoho peněz k tomu, abyste začali obchodovat. Navíc, lze veškeré investice řešit online a tím se celý proces usnadňuje.

Online kurzy a školení z oblasti financí, investic a celkové finanční gramotnosti pomáhají s utvořením zdravého vztahu k penězům. Také poskytují informace, znalosti a dovednosti k efektivnímu spravování financí a majetku.

3.) Kurzy a školení pro zdravý životní styl a duševní pohodu

Lidé kladou stále větší důraz na své fyzické i psychické zdraví. Proto jsou žádanými kurzy právě ty, které se zabývají zdravým životním stylem a učí své účastníky nejen správně jíst a cvičit, ale také zdravě o svém jídelníčku uvažovat.

Kurzy, které jsou zaměřené na toto téma se zabývají z velké části psychickou stránkou stravování a pohybu. Propagují zdravý životní styl, který vyhovuje jednotlivci, nikoliv takový, který vyhovuje posledním módním trendům.

Každý z takových kurzů nebo školení je přizpůsoben na konkrétní potřeby. Najdete kurzy nastavené přímo pro vegany, alergiky, atlety apod. Čím dál větším trendem je holistický přístupu ke zdraví. Můžete tak v kurzech získat cenné informace a praktické tipy, jak tento přístup využít.

Studujte kurz asistentky

4.) Osobní rozvoj

Kurzy a školení na osobní rozvoj nesmíme vynechat. Oblast mindsetu, nastavení hodnot, efektivní komunikace a další jsou velmi žádanými. Získání dovedností v oblasti osobního rozvoje pomáhá se zvládáním různých životních výzev a podporuje pozitivní pohled na život.

Využijte kurzy, které se zabývají právě nastavením mysli, kdy vám pomohou s překonáním strachů nebo omezujících přesvědčení.

Velmi módním se díky tomu stal i mentoring a koučink, kdy se vám věnuje jeden profesionál a prochází s vámi danou životní oblast do doby, než ji celou zpracujete. Právě tady totiž, z nezpracovaných událostí, mohou vznikat různé bloky, které pak omezují fungování člověka.

5.) Digitální marketing

Jelikož se i ve vzdělávání pohybujeme v online prostředí, nesmíme zapomenou na kurzy digitálního marketingu. Dnes velmi oblíbené, hlavně mladými lidmi, ale zároveň jsou důležité i pro zaběhlé podnikatele, kteří nechtějí ztratit tempo mezi konkurencí. Kurzy digitálního marketingu vám pomohou dostat vaši značku do online prostředí a oslovit další široké spektrum potencionálních zákazníků.

Stejně tak se můžete stát influencerem. Naučíte se vybudovat svou osobní značku, oslovit publikum a zpeněžit své dosahy.

6.) Kurzy a školení udržitelnosti

Roste povědomí o problémech životního prostředí a s ním i zájem o kurzy týkající se udržitelnosti. Lidé se zde učí, jak snížit svou ekologickou stopu a vést udržitelnější život. V kurzech se naučíte udržitelné návyky, pochopíte využívané technologie v rámci ekologie a zjistíte, jak přispět k ekologičtější planetě.

kurzy a školení

Další kurzy a školení

Samozřejmě, že výše uvedené kurzy nejsou jedinými, které v oblasti vzdělávání mají své místo. Lidé zajímající se o svůj rozvoj se věnují i jiným aktivitám, ve kterých se chtějí zdokonalovat a nejedná se pouze o kariérní posun nebo zvyšování profesní kvalifikace.

Fitness kurzy

Nastavovat si vyšší hranice a překonávat výzvy. To se dá považovat za motto právě těch, kteří se rozhodnou pro kurzy v oblasti fitness. Učí se zvládnout novou cvičební rutinu, hledají tak způsob, jak zvednou těžší váhy a dostat se na novou hranici svých sil.

Společně s kurzy zdravého životního stylu, jsou i fitness kurzy nastavené nejen pro pochopení těla, ale i mysli v rámci pohybu a výživy.

Umělecké a zájmové kurzy a školení

Pro určitý únik z reality využívají lidé také kurzy a školení v oblasti malby, fotografování nebo zpěvu. V dnešní době se klade, nejen v zaměstnání, důraz na duševní pohodu lidí.

Kurzy, které podněcují inspiraci a uměleckého ducha tak mohou výrazně pomoci i s duševní pohodou. Účastníci se realizují a zažívají kvalitní volný čas.

Jazykové kurzy

Využít můžete společné lekce, lekce pro jednotlivce a také nespočet různých aplikací, které si stáhnete do svého mobilu nebo počítače a věnujete studiu jazyka klidně jen 20 minut denně.

Nyní jsou jazykové kurzy dostupné skutečně pro každého a tedy každý, kdo má zájem, se může naučit cizí jazyk a posunout se tak v seberozvoji, ale i kariérně dál. Znalost cizího jazyka vám usnadní cestování nebo i vyhledávání na internetu.

Vzdělávání snad nikdy nebylo jednodušší. Nehledě na to, že některé instituce nebo lektoři nabízí svým klientům hodiny materiálů zdarma. Stačí jen začít hledat, přijít na to, co vás baví a v čem se chcete zdokonalit a dozvědět se něco nového.

Zajímá vás zvyšování kvalifikace a chcete přitom využít příspěvku MPSV na rekvalifikační kurz? V tomto videu vám ukážeme, že podat přihlášku je opravdu snadné. Na jaké kurzy se v rámci Orange Academy můžete přihlásit? Kompletní seznam přinášíme zde. Je to opravdu jednoduché. Nenechte si tedy šanci na výhodné zvýšení kvalifikace proklouznout mezi prsty. Zaregistrujte se co nejdříve.

Mám zájem o odběr newsletteru