Existují skvělé nástroje, které mohou podnikatelům usnadnit život a zvýšit efektivitu jejich podnikání. Podnikání je samo o sobě náročné a vyžaduje správu času, úkolů, financí a komunikaci s týmem. V následujících řádcích nabízíme seznam top 10 užitečných nástrojů, které by měl každý podnikatel zvážit.

Kdo je podnikatel?

Podnikatel je osoba, která zakládá, vlastní nebo provozuje podnik s cílem dosáhnout zisku. Podnikatelé mohou být zakladatelé nových firem, majitelé podniků nebo nezávislí živnostníci. Podnikání vyžaduje širokou škálu dovedností, včetně vize, odvahy, kreativity, schopnosti řídit rizika, schopnosti komunikace, vyjednávání a řízení lidí. Podnikatelé musí také sledovat trhy, analyzovat konkurenci, plánovat a strategicky se rozhodovat, aby dosáhli úspěchu. Mnoho podnikatelů využívá při své činnosti nástroje, které jim usnadňují práci.

Nástroje pro zefektivnění podnikání

Google Workspace 

Kompletní sada produktivních nástrojů, jako je Gmail, Google Docs, Google Sheets, Google Slides a další, které usnadňují spolupráci, sdílení dokumentů, komunikaci a organizaci práce. Google Workspace je oblíbený pro svou jednoduchost, flexibilitu a možnost práce online i offline. Podnikatelé mohou využívat různé nástroje pro správu e-mailů, tvorbu dokumentů, tabulek, prezentací a spolupracovat s týmem na reálných či virtuálních projektech.

Správa projektů je s nástrojem Trello hračka

Tento kreativní nástroj pro správu projektů umožňuje vizuálně organizovat úkoly na různých kartách a sloupcích, přidávat poznámky, termíny, checklisty a spolupracovat s týmem. Trello je oblíbený pro svou jednoduchost a flexibilitu, která umožňuje podnikatelům snadno sledovat a spravovat průběh projektů a úkolů, a to i na mobilních zařízeních.

Outlook – nástroj pro správu emailů

Užitečný nástroj pro správu e-mailů, organizaci kalendáře a plánování úkolů. Umožňuje podnikatelům spravovat své e-maily z různých e-mailových účtů na jednom místě. Mohou organizovat své e-maily do různých složek, používat filtry a pravidla pro třídění e-mailů, nastavovat upozornění na nové zprávy a rychle odpovídat na e-maily. Kalendářová funkce v Outlooku umožňuje podnikatelům plánovat své schůzky, události a termíny. Mohou vytvářet kalendářové složky, nastavovat upozornění na události, sledovat své plány a sdílet kalendáře s ostatními členy týmu nebo klienty.

Nástroje pro podnikatele

Nástroje umožňují lepší správu času, organizaci projektů, komunikaci s týmem a zlepšení marketingových aktivit

Evernote – nástroj, který vám usnadní život

Tato aplikace pro poznámky umožňuje organizovat a synchronizovat poznámky mezi různými zařízeními, ukládat webové články, obrázky, zvukové nahrávky a další obsah. Evernote je oblíbený pro svou schopnost organizovat a uchovávat různé typy obsahu na jednom místě, což usnadňuje správu informací a nápadů. Podnikatelé mohou využívat Evernote pro vytváření seznamů úkolů, ukládání důležitých informací a snadné vyhledávání obsahu.

Pohoda

Tento účetní a finanční software je komplexní software, který je aktualizován podle platných legislativních požadavků a obsahuje integrované finanční a účetní analýzy, reporty a statistiky. Je také schopen komunikovat s jinými ekonomickými systémy a aplikacemi, a nabízí uživatelsky přívětivé rozhraní s možností přizpůsobení podle individuálních potřeb uživatele. Pohoda je využívána v různých odvětvích a velikostech firem, od živnostníků a malých podniků až po středně velké společnosti s rozsáhlou ekonomickou agendou.

Canva – grafický nástroj, se kterým si vytvoříte design, jako profesionál

Tento grafický designový nástroj je ideální pro tvorbu vizuálního obsahu, jako jsou loga, sociální média, prezentace a další. Canva nabízí snadné použití šablon, grafických prvků a možnost vlastní tvorby. Podnikatelé mohou využívat Canvu pro tvorbu profesionálního vizuálního obsahu bez nutnosti angažování designéra.

TOP rekvalifikační kurzy v roce 2024

Buffer 

Tento nástroj pro správu sociálních médií umožňuje plánování a publikaci příspěvků na různých platformách, jako je Facebook, Twitter, Instagram a další. Buffer umožňuje snadné plánování obsahu, sledování výkonu příspěvků a analýzu výsledků. Podnikatelé mohou využívat Buffer pro efektivní správu sociálních sítí a zvyšování viditelnosti své značky.

Zoom

Tento nástroj je ideální pro virtuální schůzky, prezentace a webináře. Zoom nabízí možnost videohovorů s více účastníky, sdílení obrazovky, chatování a další funkce pro efektivní online komunikaci. Podnikatelé mohou využívat Zoom pro komunikaci s týmem, zákazníky a partnery bez nutnosti fyzické přítomnosti.

Dropbox – nástroj pro sdílení souborů

Tato cloudová úložiště umožňuje snadné sdílení, ukládání a synchronizaci souborů mezi různými zařízeními. Dropbox nabízí možnost sdílení souborů s týmem, zálohování důležitých souborů a organizaci obsahu do složek. Podnikatelé mohou využívat Dropbox pro snadné a bezpečné ukládání a sdílení souborů.

Todoist – nástroj, který udělá systém ve vašich úkolech

Tento nástroj je ideální pro správu úkolů a projektů. Todoist umožňuje vytváření seznamů úkolů, nastavování termínů, přidávání štítků a priorit, a sdílení úkolů s týmem. Todoist nabízí také možnost integrace s různými kalendáři a dalšími nástroji, což usnadňuje správu úkolů a plánování práce.

Závěr

Všechny tyto nástroje jsou dostupné online a lze je snadno najít na jejich oficiálních stránkách. Některé z těchto nástrojů nabízejí bezplatné verze s omezenými funkcemi, zatímco jiné nabízejí placené verze s rozšířenými funkcemi pro profesionální uživatele.

V závěru lze říci, že využití užitečných nástrojů může výrazně zvýšit efektivitu a produktivitu podnikatelů. Tyto nástroje umožňují lepší správu času, organizaci projektů, komunikaci s týmem a zlepšení marketingových aktivit. Zvolení správných nástrojů a jejich efektivní využití může mít pozitivní vliv na růst a úspěch podnikání.

Mám zájem o odběr newsletteru