OSOBNÍ ZKUŠENOST Uteklo to neskutečně, i přes karanténu a koronavirus. Těžko říct, jestli čas získaný navíc byl ku prospěchu či nikoliv. To ukáže až čas… Respektive závěrečná zkouška mě čeká příští týden. Nicméně sedmá lekce kurzu byla především o opakování.

! Jestliže čtete tento díl jako první, nezapomeňte i na ty předchozí, ať si uděláte ucelený obrázek o tom, co vás bude na kurzu čekat.

Jen zmíním hlavní pointu. Kurz „Mzdové účetnictví se základy personalistiky“ absolvuji proto, abych vám co nejvíce přiblížila průběh rekvalifikace. Nenašla jsem lepší způsob, než se sama přímo zúčastnit. 🙂

Ono zvenčí vypadá vše jinak, než když kurz sami na vlastní kůži absolvujete. Proto vlastní zkušenost nejvíce vypovídá o tom, jak rekvalifikační kurzy skutečně probíhají, jak moc jsou obtížné a jak vypadá závěrečná zkouška.

Přečtěte si, jak probíhali předchozí lekce

Chodím na rekvalifikační kurz Mzdové účetnictví se základy personalistiky 1. díl.“

Chodím na rekvalifikační kurz Mzdové účetnictví se základy personalistiky 2. díl.“

Chodím na rekvalifikační kurz Mzdové účetnictví se základy personalistiky 3. díl.“

Chodím na rekvalifikační kurz Mzdové účetnictví se základy personalistiky 4. díl.“

Chodím na rekvalifikační kurz Mzdové účetnictví se základy personalistiky 5. díl.“

Chodím na rekvalifikační kurz Mzdové účetnictví se základy personalistiky 6. díl

Kurz účetnictví jsem si vyřídila přes dotace POVEZ II

Pořád platí, že můžete využít dotačního programu POVEZ II. Je určený všem osobám, které podnikají jako osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) nebo jsou zaměstnaní. Tady však pozor, je nutná součinnost se zaměstnavatelem!

A o co se přesně jedná? Většina lidí zná spíše vyřízení rekvalifikace přes úřad práce. Ta je určena přímo pro ty, kteří nemají aktuálně žádné zaměstnání, tedy jsou na ÚP v evidenci jako uchazeči o novou práci. Dotace POVEZ II ale spočívá úplně v něčem jiném. Vedeni na „pracáku“ opravdu být nemusíte. Když to zjednoduším, tak se jedná o dotace na IČ (identifikační číslo pro podnikatele).

Projekt je určen pro zaměstnavatele a jejich zaměstnance, OSVČ z celé ČR mimo sídlo hl. města Prahy. Více informací najdete v článku Rekvalifikační kurzy pro OSVČ a zaměstnance POVEZ II.

rekvalifikační kurz účetnictví

7. lekce kurzu mzdového účetnictví sloužila k opakování

Předmětem výuky 7. lekce bylo následující:

  • kontrola domácího úkolu,
  • cestovní náhrady – příklad,
  • pracovní úrazy – příklad,
  • shrnutí kurzu,
  • test „roční zúčtování,“
  • opakovací příklady.

Vzhledem k tomu, že byl kurz na nějakou dobu přerušený z důvodu vládního nařízení skrz koronavirus, musela vzdělávací společnost Orange Academy s.r.o. splnit určité podmínky, aby mohl rekvalifikační kurz nadále probíhat.

Jestliže se obáváte o svou bezpečnost, tak opravdu nemusíte

Kurz v Brně probíhá v budově Střední průmyslové školy stavební, na adrese Kudelova 8.

Ihned po vstupu do budovy máte k dispozici dezinfekci a jednorázové papírové ubrousky. Třídy jsou rozděleny tak, aby v každé skupině bylo maximálně 15 účastníků kurzu. V lavici sedíte po jednom. Dezinfekce je připevněna i u umyvadla na všech toaletách. Jinak výuka probíhá klasicky.

Z důvodu rozdělení větších skupin jsem si zvolila učebnu s jinou lektorkou. Jednu třídu učila Michaela Prátová, druhou Irena Vetchá. Paní Vetchou jsem si vybrala úmyslně, zajímalo mě, zda bude látku vysvětlovat stejně tak dobře, jako paní Prátová, která nás provázela celým kurzem mzdového účetnictví.

Opakování na kurzu účetnictví mě nezklamalo

Naopak, díky opakování jsem si vše ujasnila a ukotvila v hlavě dosavadní znalosti. Po skončení sobotní lekce jsem odcházela s dobrým pocitem, že jsem na zkoušku dostatečně připravená. Také po opakovací lekci jsme dostali poslední domácí úkol k procvičování.

A teď už jen zkouška příští týden, tak mi držte palce!

Shrnutí:

Pokud se hodláte nějaké lekce vzdát a dát přednost jinému sobotnímu programu – nevadí to. Nicméně určitě doporučuji absolvovat sedmou lekci, která je celá věnována opakování. Budete se cítit jistější a sebevědomější. Před samotnou zkouškou nebudete tolik nervózní. Navíc se během opakování můžete ještě na cokoliv zeptat a ujasnit si věci, které vám dělají problémy.

Mám zájem o odběr newsletteru