Dotační program „Jsem v kurzu“ nabízí možnost získat dotaci na vzdělávací kurz od Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV). Cílem programu je pomoci lidem zlepšit své profesní dovednosti a postavení na trhu práce v době digitalizace a robotizace. 

Program je součástí reformy celoživotního vzdělávání, která je financována z Národního plánu obnovy. V nabídce Jsem v kurzu si můžete vybrat z mnoha našich kurzů a rekvalifikací. MPSV za vás zaplatí 100 % ceny kurzu až do výše 50.000 Kč. V případě rekvalifikačního kurzu s akreditací máte kurz zcela zdarma. Nemusíte na pobočku úřadu práce, vše vyřídíte online z pohodlí vašeho domova. Program je určen pro kohokoliv, kdo má zájem se vzdělávat, ať už pracuje, podniká, studuje, hledá práci nebo je na rodičovské dovolené.

Pro koho je tento program určený?

Tento program je určený pro kohokoliv, kdo má zájem se naučit něco nového, zlepšit své profesní dovednosti a postavení na trhu práce. Můžete být zaměstnanec, živnostník, student, senior nebo rodič na rodičovské dovolené. Nezáleží na tom, jaké máte vzdělání nebo jak dlouho jste na trhu práce. Stačí, když si vyberete kurz, který vás zajímá a vyplníte online přihlášku. Program je otevřený pro všechny občany České republiky.

Jaké kurzy jsou v nabídce programu Jsem v kurzu?

V nabídce programu Jsem v kurzu jsou kurzy a rekvalifikace z různých oborů a oblastí. Kurzy jsou zaměřené na posílení digitálních dovedností, které jsou dnes nezbytné pro úspěch na trhu práce. Mezi kurzy si můžete vybrat například:

Kurzy jsou vedeny kvalifikovanými lektory a probíhají v různých formách – online, prezenčně nebo kombinovaně. Délka kurzů se liší podle typu a obsahu vzdělávání. Po absolvování kurzu dostanete Osvědčení o jeho dokončení.

Tip! V programu najdete všechny naše rekvalifikační kurzy, neváhejte tuto šanci využít a získejte vzdělání zcela ZDARMA. Využijte tlačítko Přes projekt “Jsem v kurzu”, uveďte v poznámce u objednávky, že máte zájem o úhradu před dotační program Jsem v kurzu, anebo nám zavolejte a my vám poradíme s dalším postupem. Následně při registraci na portálu jsemvkurzu.cz přiložte podklady od nás, které obdržíte po registraci na našich stránkách do e-mailu, a to potvrzení o akreditaci a C. Potvrzení rekvalifikačního zařízení o ceně rekvalifikačního kurzu.

Podívejte se na rekvalifikační kurzy

Jak se přihlásit na kurz ve 3 krocích?

Pokud chcete využít dotovaný kurz v rámci programu Jsem v kurzu, postupujte takto:

  1. Vyberte si kurz, který vás zajímá, na webové stránce Orange Academy.
  2. Vyplňte a odešlete přihlášku.
  3. My se vám ozveme s dalším postupem

Tip! Přímo v objednávce zaškrtněte, že chcete kurz financovat Přes projekt “Jsem v kurzu”. V případě, že u vybraného termínu tato možnost nebude, napište nám váš požadavek do poznámky.

jsem v kurzu přihlášení

Kontaktní osoby úřadu práce

V případě jakýchkoliv dotazů nás můžete kontaktovat na e-mailu: info@orangeacademy.cz nebo telefonicky na +420 511 119 990. Další možností je spojit se přímo s úřadem práce. Níže uvedené kontakty jsou přímo na osoby, které mají projekt Jsem v kurzu na starosti.

jsem v kurzu tabulka s kontakty

Zdroj: MPSV

Jaké jsou podmínky pro přihlášení a proplacení kurzu?

Podmínky pro přihlášení a proplacení kurzu jsou následující, musíte:

  • být občanem České republiky,
  • si vybrat kurz z nabídky Jsem v kurzu,
  • dokončit kurz a úspěšně složit závěrečnou zkoušku,
  • odevzdat závěrečnou zprávu a doklady o zaplacení kurzu.

Pokud splníte tyto podmínky, úřad práce vám proplatí až 100 % ceny kurzu. Neváhejte ale s přihlášením, zájem veřejnosti  je obrovský, a tak se může stát, že se částka v dotačním programu “Jsem v kurzu” brzy vyčerpá.

TOP rekvalifikační kurzy v roce 2024

Jsem v kurzu: Často kladené otázky

Jak podat žádost o dotaci na úřad práce?

Je to velmi jednoduché. Musíte se přihlásit online pomocí osobní datové schránky nebo Identity občana (bankovní identity). Pokud nemáte žádný z těchto prostředků, můžete si je zdarma zřídit. Pořád ale budete mít možnost si dotaci vyřídit přímo na pobočce úřadu práce. S celým procesem vám rádi pomůžeme a poradíme co a jak.

Z jakých kurzů si mohu vybírat?

Můžete si vybírat z nabídky kurzů a rekvalifikací z různých oborů a oblastí, které jsou zaměřené na posílení digitálních dovedností. Kurzy jsou vedeny kvalifikovanými lektory a probíhají v různých formách – online, prezenčně nebo kombinovaně.

Kolik mi úřad práce přispěje na kurz?

Úřad práce vám proplatí 82 až 100 % ceny kurzu, a to do výše 50.000 Kč za tři roky. Váš podíl na ceně kurzu je tedy 18 % nebo jej můžete mít celý zdarma. Pokud si vyberete některý z rekvalifikačních kurzů v Orange Academy, máte úhradu zcela zdarma a ze svého nezaplatíte ani korunu.

Co když nemohu na kurz nastoupit nebo ho dokončit?

Pokud nemůžete na kurz nastoupit nebo ho dokončit z vážných důvodů, jako jsou například nemoc, úmrtí blízké osoby nebo jiná nepředvídatelná událost, musíte to co nejdříve oznámit úřadu práce a doložit potvrzení o tomto důvodu. Úřad práce pak rozhodne o možnosti vrácení nebo prominutí vašeho podílu na ceně kurzu.

Co když neudělám závěrečnou zkoušku?

Pokud neuděláte závěrečnou zkoušku, musíte vrátit úřadu práce celou částku, kterou vám proplatil na kurz. Pokud máte vážný důvod pro to, že jste zkoušku neudělali, můžete požádat úřad práce o prominutí této částky. Nebojte se, nabízíme možnost opravných termínů.

Máte další otázky? Napište nám je do komentáře, rádi vám je zodpovíme.

Mám zájem o odběr newsletteru