Bydlíte v Brně nebo jeho okolí a hledáte práci? Pomoci vám může rekvalifikace Brno, která vás rychle a snadno připraví na výkon nového zaměstnání nebo vám poskytne podklad pro vlastní podnikání jako OSVČ. Jaké rekvalifikační kurzy v Brně najdeme a čeká nás jejich zdražení? Které kurzy patří mezi nejžádanější? Vše a mnohem více se dozvíte v dnešním článku. 

Nezaměstnanost v Jihomoravském kraji

Podle údajů Českého statistického úřadu se nezaměstnanost v Jihomoravském kraji k datu 30. 6. 2021 vyšplhala na 3,99 %. Tato míra patří mezi střední hodnoty z celé České republiky hned vedle Olomouckého a Libereckého kraje. Díky těmto informacím si můžeme jednoduše domyslet, že v Jihomoravském kraji se nachází několik tisíc lidí bez práce, kteří jsou odkázáni na podporu v nezaměstnanosti.

Je nutné také vzít v potaz to, že spoustu lidí práci hledá i při současném zaměstnání, které chtějí změnit nebo ví, že se nejedná o stálé pracovní místo. Tito lidé ale logicky v žádné statistice nefigurují. Počet lidí, kteří tedy skutečně hledají novou práci, výrazně převyšuje oficiální počty nezaměstnaných.

Pro obě skupiny se řešením může stát vzdělávání v dospělosti pomocí rekvalifikace. Díky kurzu získáte novou nebo rozšíříte svou stávající kvalifikaci a výrazně si usnadníte hledání nové práce. Zaměstnavatelé často ocení už jen snahu a ochotu vzdělávat se také v dospělosti. Rekvalifikační kurz a získané osvědčení vám navíc může poskytnout podklad pro vlastní podnikání.

Nejžádanější rekvalifikační kurzy v Brně

Zajímá vás rekvalifikace Brno a chcete zvýšit své šance oproti konkurenci? Pak si vyberte prosperující obor, který neohrozila ani ekonomická krize. Vzdělávejte se v oblasti, která jednoduše stojí za to a slibuje stálé zaměstnání. Jaké rekvalifikační kurzy v Brně patří k nejoblíbenějším?

1. Rekvalifikační kurzy účetnictví

Účetnictví obecně patří mezi velmi oblíbené volby po celé České republice. Důvod je jednoduchý: uplatnění najdete všude nezávisle na lokalitě bydliště. Navíc se jedná o stabilní zaměstnání s pěkným výdělkem, které firmy a živnostníci ocení – šikovnou účetní potřebuje prostě každý.

Vybrat si můžete základní kurz účetnictví (podvojné), který vás naučí kompletní vedení účetnictví od A až po Z. Po absolvování kurzu jste schopni vést účetní agendu malé či střední firmy a to i přes to, že jste před kurzem patřili k úplným začátečníkům v oboru. Vzdělávací kurz můžete absolvovat i online.

Další variantou se stává specializace na mzdové účetnictví, kde se zaměříte na systém odměn a vedení mezd ve firmě. Jelikož se mzdové účetní často setkávají s požadavky svých zaměstnavatelů z oboru personalistiky (například potřebují připravovat pracovní smlouvy, dohody a podobně), je tento kurz obohacen také o základy personalistiky. Dále se můžete vrhnout do rozšířené verze kurzu s prací na počítači, kde se věnujeme především práci v účetním programu Pohoda.

Cenově nejvýhodnější kurz představuje rekvalifikace účetnictví s daňovou evidencí, jelikož spojuje obě oblasti v jedno. Kromě podvojného účetnictví se naučíte také problematiku daní (daňové a nedaňové příjmy a výdaje, daň z příjmů fyzických osob nebo třeba z přidané hodnoty).

Zajímavost: Rekvalifikační kurz účetnictví patří mezi nejoblíbenější volby také z důvodu jeho rychlosti. Kurz totiž disponuje nízkou časovou dotací a trvá pouze 10 dní. 

2. Kurz asistent/asistentka

Jelikož se v Brně a okolí nachází poměrně velké množství nejrůznějších firem, lze předpokládat, že se zde nachází také velké množství ředitelů, vedoucích a manažerů, kteří potřebují svou pravou ruku v podobě asistentky nebo asistenta. Ať už se chcete do této oblasti vrhnout poprvé, nebo už máte nějaké zkušenosti, ale rádi si své znalosti osvěžíte, zvolte rekvalifikační kurz s akreditací na asistenta/asistentku.

Naučíte se:

  • vést administrativu firmy
  • organizaci obchodní korespondence
  • práci v nejčastěji používaných PC programech
  • procvičíte si komunikační dovednosti na praktických příkladech
  • orientaci v legislativě a další.
Rekvalifikace Brno: Jaké rekvalifikační kurzy si vybrat a kolik stojí?

Rekvalifikace Brno: Jaké rekvalifikační kurzy si vybrat a kolik stojí?

3. Online marketing

Láká vás práce v reklamě a online marketingu? Chtěli byste se stát specialistou na PPC reklamu, správcem sociálních sítí, copywriterem nebo vás zajímá oblast tvorby webu? Pak se vám jistě bude hodit odrazový můstek v podobě celkové kurzu online marketingu, který vás provedeme všemi oblastmi. Dozvíte se vše o tvoření marketingového mixu, jednotlivých specializacích nebo tvorby rozpočtu. Po absolvování snadno získáte stabilní zaměstnání v agentuře nebo firmě, ale můžete také začít podnikat na volné noze.

4. Personalistika

Baví vás práce s lidmi a nesmíte se příliš nudit? Pak by vás mohla zaujmout práce personalisty, který řeší nábor nových zaměstnanců do firmy, vede pracovní pohovory a řeší administrativu okolo pracovních smluv a podobně. Jedná se o rozmanitou práci, kde vás každý den čeká něco nového. V Brně navíc najdeme větří firmy, které si personalisty najímají. Kurz je určen především pro úplné začátečníky, ale i mírně pokročilé.

Personalistika rekvalifikační kurz

 

Mezi další oblíbené rekvalifikační kurzy patří:

  • Masér/ka.
  • Kadeřník/kadeřnice.
  • Elektrikář/ka.
  • IT pracovník.

Rekvalifikace Brno: Kolik stojí jednotlivé kurzy?

Nabídka rekvalifikační kurzů v Brně je opravdu široká. Vybírejte pouze z kvalitních vzdělávacích společností, které disponují platnou akreditací od MŠMT ČR a dobrou pověstí. O kvalitě vás také může přesvědčit cena kurzu, která by neměla být podezřele nízká ani vysoká. Ideálním cenovým rozpětím se stává 8 000,- až 17 000,- Kč za jeden vzdělávací kurz.

Rekvalifikaci v Brně si navíc můžete nechat proplatit od úřadu práce. Ten vám může proplatit až 50 000 Kč za tři roky, které lze rozdělit i do více kurzů. Pro čerpání tohoto příspěvku musíte splnit podmínky úřadu práce, kam nejčastěji patří zdravotní způsobilost a evidence v uchazečích o zaměstnání.

Přejeme mnoho úspěchů ve vaše studijním i pracovních životě.

Mám zájem o odběr newsletteru