Personalistika pro manažery a personalisty obecně zahrnuje nejen již získané dovednosti, ale také jejich rozvíjení. Pokud tedy pracujete na manažerské pozici nebo jste součást HR týmu, personální problematika k vám nevyhnutelně patří. Kde a co hledat, aby bylo vzdělávání plynulé a bavilo vás?

Personalistika pro manažery a personalisty – knihy

Dovednosti v personalistice si mohou manažeři i sami personalisté zdokonalovat například v rámci četby. Existuje několik šikovných knížek, které jsou čtivé a každý si v nich najde něco, čím může svou profesi zase posunout o level výš.

Vybírejte z knih, které vám pomohou v řízení lidí, v motivaci zaměstnanců, a v dalším profesním rozvoji. Naučte se, pomocí knih, jak zvládat komplikované situace, jak zefektivnit nábor nebo jak pracovat na firemní kultuře.

Budování úspěšných týmů

Autoři jsou Jan Mühlfeit, bývalý prezident Microsoftu v Evropě a Pavel Pumprla, bývalý kapitán české basketbalové reprezentace a konzultant v oblasti leadershipu.

knize se dozvíte, jak dosáhnout nastavených cílů, jak se vypořádat se ztíženými podmínkami a také jak pracovat s lidmi, abyste z nich dostali to nejlepší a využili tak veškerého talentu.

Jak hledat zaměstnance v 21. století

Autorem této publikace je Jan Tegze. V knize píše o moderních technikách náboru. Dozvíte se, jaké můžete využívat metody a postupy pro hledání těch správných lidí. Zaměřuje se převážně na hledání talentů přes sociální sítě.

V knize se dotýká i tématu náborového marketingu, abyste dokázali pracovat s pasivními kandidáty a uměli efektivně využít inzerci.

Jak vést rozhovory s podřízenými pracovníky

Tuto knihu napsal František Bělohlávek a dozvíte se zde jak postupovat při rozhovorech se svými zaměstnanci. Dočtete se zde, jak vést výběrové, hodnotící nebo jinak obtížné rozhovory a jak například pracovat při hovorech, které se týkají výpovědi zaměstnance při jeho nadbytečnosti nebo nízkého pracovního výkonu.

Jak být šťastný od 9 do 5

Knihu napsat Kjerulf Alexander a pojednává o tom, jak být v práci šťastnější. Kniha nabízí několik inspirativních příběhů z praxe, které vám ukážou, jak zlepšit pracovní život, prostředí a zapojit do toho i celou společnost. Spokojenost v práci by totiž měla být samozřejmostí, protože spokojení zaměstnanci jsou motivovaní, angažovaní a dosahují efektivně svých cílů.

Studujte kurz personalistiky

Personalistika pro manažery a personalisty – podcasty

V dnešní době už však nemusíte jen sedět s knížkou v ruce, abyste se něco naučili. Můžete se vydat na procházku a do uší si pustit oblíbenou muziku nebo právě podcast. Díky podcastům se může stát rozvoj personalistiky pro manažery i personalisty velmi zajímavou volnočasovou aktivitou.

HRnek do uší

Tento podcast obsahuje nejnovější informace a trendy v oblasti personalistiky. A nechybí ani praktické rady, které můžete vyzkoušet a implementovat do týmu.

Nelidské zdroje

V tomto podcastu se řeší novinky hlavně z recruitmentu a moderního HR. Epizody jsou poskládány dle nejnovějších trendů nebo problémů, které se pojí s náborem nových zaměstnanců.

TED Talks Daily

Rozhovory se známými a zajímavými lidmi napříč oblastmi. Vybírat si můžete z HR, AI, Leadershipu a dalších. Tyto rozhovory vám pomohou získat nový pohled na věci, které denně řešíte.

HR News

Podcast, který má velkou komunitu na LinkedIn vám pravidelně poskytne informace napříč HR světem. A pomůže vám s řízením lidských zdrojů i seberozvojem.

HRko podcast

Podcast, který je plný rozhovorů s inspirativními lidmi nejen z HR. Řeší zde také oblasti employer brandigu nebo práce s lidmi.

personalistika pro manažery a personalisty

Personalistika pro manažery a personalisty – školení a webináře

Díky internetu je k dispozici nespočet různých vzdělávacích platforem a online školení a webinářů, které mohou pomoci se vzděláváním a prohlubováním dovedností.

SEDUO

Jednou z takových vzdělávacích platforem, která existuje je právě SEDUO. Najdete zde různé druhy školení, která vás posunou v jednání s lidmi zase o kousek dál. Vybírat můžete z kurzů, které se týkají komunikačních dovedností, prezentačních dovedností, práce se stresem, leadershipu a další.

Je nutno dodat, že SEDUO je placená platforma, ale informace, které zde získáte, stojí za to. A které kurzy vám mohou v rozvoji pomoci?

  • Sebevědomá a asertivní komunikace
  • Motivace a smysl: Jak hledat smysl v práci i v osobním životě?
  • Onboarding prakticky: krok za krokem adaptací nováčků
  • Vyjednávání pro každý den
  • Moderní trendy V HR

Udemy

Udemy je platforma v anglickém jazyce. Pokud vám tedy nedělá angličtina problém, najdete zde spoustu zajímavých kurzů, které můžete využít ke svému rozvoji. Využít můžete kurzy zaměřené na byznys, na rozvoj nebo marketing.

GROW JOB

GROW JOB Institute nabízí velké množství online webinářů i prezenčních školení, která vám pomohou ve zdokonalení svého působení v managementu nebo personalistice. Kurzy a školení se zabývají well-beingem, kritickým myšlením, vyjednáváním nebo třeba komunikačními dovednostmi a zpětnou vazbou.

Personalistika pro manažery a personalisty – sociální sítě

Na sociálních sítích se nejen pobavíte, ale můžete se i lecčemu přiučit. Právě různé LinkedIn skupiny nebo skupiny na Facebooku pomáhají manažerům i personalistům ve vzdělávání. Jediné, co potřebujete, je mít založený účet a přidat se do dané skupiny.

Případně můžete na sociálních sítích sledovat experty v oblasti leadershipu, managementu i HR. Zapojte se s nimi do konverzace, sledujte jejich příspěvky a vzdělávejte se prakticky za pochodu. Některé myšlenky, které se dozvíte z příspěvků na sociálních sítích totiž můžete krásně využít ke svému profesnímu rozvoji a to úplně zadarmo. Záleží jen na vašich preferencích a na tom, co chcete od dané skupiny nebo jedince získat a dozvědět se.

Mám zájem o odběr newsletteru