Plánujete nový začátek? Přemýšlíte o změně zaměstnání nebo o tom, že se chcete naučit něco nového?  Případně jste v evidenci úřadu práce a nová pracovní příležitost je stále v nedohlednu? Rekvalifikace je skvělým způsobem, jak získat nové zaměstnání a změnit svůj život. V tomto článku vám poradíme, jaký rekvalifikační kurz zvolit, abyste měli co nejlepší uplatnění i v budoucnu.

Co je to rekvalifikační kurz?

Rekvalifikační kurz je vzdělávací program, který vám pomůže získat nové dovednosti a znalosti v určitém oboru. Kurzů se mohou zúčastnit lidé, kteří  chtějí změnit zaměstnání nebo ti, kteří chtějí rozšířit své znalosti a dovednosti v současném oboru.

Nový začátek v podobě rekvalifikačního kurzu

Výběr rekvalifikačního kurzu zahrnuje zvážení několika důležitých faktorů:

  • Zájmy a dovednosti: Vyberte si obor, který vás zajímá a ve kterém máte předpoklad uspět.
  • Tržní poptávka: Zkontrolujte, zda je v oboru, který vás zajímá, dostatek pracovních příležitostí.
  • Možnost financování: Zjistěte, zda máte nárok na finanční podporu ze strany úřadu práce nebo jiných institucí.

Kde hledat inspiraci pro nový začátek?

  • Portály s pracovními nabídkami: Na těchto portálech můžete najít přehled pracovních pozic v různých oborech.
  • Pracovní veletrhy: Na pracovních veletrzích se můžete setkat s firmami a zástupci vzdělávacích institucí a získat informace o různých možnostech rekvalifikace.
  • Úřad práce: Úřad práce vám může poskytnout poradenství při výběru rekvalifikačního kurzu a pomoci s jeho financováním.
  • Vzdělávací instituce: Většina akreditovaných vzdělávacích institucí nabízí poradenství při výběru rekvalifikačního kurzu.

Jak se připravit na rekvalifikaci?

Shromážděte si informace o oboru. Přečtěte si o oboru, který vás zajímá, a zjistěte, jaké znalosti a dovednosti jsou v něm potřebné. Vytvořte si plán studia. Vytvořte si plán, jak budete rekvalifikaci absolvovat. V dnešní době lze docházet na kurz prezenčně nebo ho absolvovat i online.

Jaké obory mají budoucnost?

Při výběru rekvalifikačního kurzu je dobré vybrat ten, který má budoucnost. U nás v Orange Academy si lze vybrat obory, které rozhodně budoucnost mají. Patří mezi ně IT, marketing, personalistika i účetnictví.

Nový začátek

Během absolvování rekvalifikačního kurzu je důležité zapojit se aktivně do výuky

Programátor www aplikací

IT je sektor, který se neustále vyvíjí. V budoucnu nás čekají další nové technologie a systémy. Tři hlavní technologie budoucnosti jsou umělá inteligence, automatizace a internet věcí (IoT). Umělá inteligence pomůže ve vývoji nového softwaru. Dále k automatizaci úloh, jako je odpovídání na otázky zákazníků (chatboti, virtuální asistenti). IT pracovníci mohou AI využit ke správě bezpečnosti, protože spolehlivě detekuje a zajistí prevenci bezpečnostních incidentů. AI má potenciál transformovat IT průmysl. Může pomoci firmám být efektivnější, produktivnější a zákaznicky orientovanější. Tyto technologie jim pomohou zvýšit efektivitu, získávat poznatky o zákaznících a řídit nástup nových technologií.

Naučte se programovat v našem kurzu

Online marketing

Marketing je také důležitý obor, který pomáhá firmám a organizacím dosáhnout svých obchodních cílů. V budoucnu bude potřeba stále více odborníků na marketing, kteří budou schopni efektivně komunikovat s potenciálními zákazníky a propagovat produkty a služby. Online marketing je obor, který se neustále vyvíjí a jeho budoucnost je v tomto ohledu velmi zajímavá. Stejně jako u IT, tak i v marketingu, se bude sledovat rozvoj umělé inteligence a strojového učení. Umělá inteligence vytvoří personalizovanou reklamu a obsah. Sociální sítě budou i nadále důležitým kanálem pro online marketing. Firmy využívají sociální sítě k budování vztahů se zákazníky, k propagaci svých produktů a služeb a k generování leadů.

Studujte kurz marketingu

Personalistika

Obor HR se v posledních letech výrazně změnil a tato změna bude pokračovat i v budoucnu. Mezi hlavní trendy, které ovlivní obor HR v budoucnu, patří využívání dat, které získají z umělé inteligence. Díky těmto datům personalista lépe porozumí zaměstnancům. Změní se i pracovní trh, který bude stále více flexibilní a rozmanitý. HR profesionálové se budou muset přizpůsobit těmto změnám a nabídnout zaměstnancům to, co potřebují k úspěchu. Nastane automatizace některých HR procesů, jako je nábor a onboarding. Význam personalistů v budoucnu bude stále větší. Budou potřeba k tomu, aby organizace byly úspěšné v dynamickém a měnícím se světě.

Studujte kurz personalistiky 100% online

Účetnictví

Účetnictví je základním kamenem každého podnikání. Mezi běžnou dovednost kvalifikovaných účetních bude patřit práce s AI. Umělá inteligence bude automaticky zpracovávat větší množství úkolů. Profese účetní však bude stále potřeba. Je to obor, který vyžaduje znalosti, dovednosti a zkušenosti. AI může účetním pomoci s jejich prací, ale nebude je schopna zcela nahradit.

Studujte kurz účetnictví

 

Rekvalifikace je skvělým způsobem, jak změnit svůj život a získat nové zaměstnání. Shromážděte si informace o oboru, který vás zajímá a začněte s výběrem vhodného rekvalifikačního kurzu. Během absolvování rekvalifikačního kurzu je důležité zapojit se aktivně do výuky. Po absolvování kurzu můžete s nově nabytími znalostmi začít hledat nové zaměstnání.

Mám zájem o odběr newsletteru