Online vzdělávání vás posune před konkurenci a přinese vám nesmírné výhody. V současné době se opravdu vyplatí neustále se rozvíjet a nezaspat tak dobu. Kde hledat možnosti online vzdělávání a co se skutečně vyplatí? Máme pro vás několik ověřených tipů a rad, které zajistí vaše celoživotní vzdělávání. 

Online vzdělávání: zdarma vs. placené

Online prostředí nás v posledních letech obklopuje čím dál častěji. Koronavirová krize ještě urychlila tento trend a dynamika online prostředí nabrala na obrátkách. Vše, co šlo, bylo převedeno do online podoby a to včetně vzdělávání!

Mezi výhody online vzdělávání patří jeho snadná dostupnost kdykoliv a odkudkoliv. Nemusíte nikam docházet, šetříte čas i finance a zároveň svůj život obohacujete a zkvalitňujete. Efektivita a flexibilita online vzdělávání spočívá také v různorodosti aktivit, mezi kterými si můžete vybrat tu pravou pro vás. Nabyté vědomosti a získané dovednosti vám mohou pomoci s hledáním práce, seberozvojem nebo třeba postupem v kariéře.

Výběr je v dnešní době už skutečně široký. Najdeme placené i zdarma zdroje, které opravdu stojí za to. Nenechte se ovlivnit hodnotou daného vzdělávání. Placené varianty nemusí vždy představovat kvalitu, a naopak zdroj zdarma nemusí být vždy nekvalitní a bez přínosu.

Nejlépe uděláte, když se podíváte na hodnocení a recenze daného kurzu, semináře nebo přednášky, kde lidé píšou své zkušenosti. Díky tomu se také snadněji rozhodnete, zda je právě tento nástroj vzdělávání to pravé pro vás.

 

Online vzdělávání vám přinese konkurenční výhodu

Online vzdělávání vám přinese konkurenční výhodu

Jaké zdroje se vám nabízí v češtině?

Chcete-li se vrhnou do online vzdělávání v rodném jazyce, nabízí se vám poměrně široká škála webů nebo jiných organizací. Nabídka navíc stále roste.

Online vzdělávání od Orange Academy

Také naše vzdělávací společnost se pustila do tvorby online materiálů, videí a přednášek, které můžete absolvovat z pohodlí domova. Zatím se u nás můžete online vzdělávat především v oblasti mzdového a podvojného účetnictví či daňové evidence. Brzy se však naše nabídka rozroste i o další kurzy, tak nás nezapomeňte sledovat.

Mezi skvělé vzdělávací platformy u nás patří:

  • Naučmese.cz –  na tomto webu najdete nejen online varianty kurzů, ale také offline. Dokonce zde nabízí vzdělávání jeden na jednoho a to z celé řady oblastí od IT až po gastronomii.
  • Seduo.cz – celou škálu zajímavých kurzů najdete také na webu Seduo. Najdete zde kurzy zdarma i placené a ve většině případů rozvíjejí vaše soft skills, které se vám budou hodit především v oblasti marketingu nebo managementu.
  • Psaníhravě.cz – psaní na počítači pomocí všech deseti prstů na některých pracovních pozicích považují za samozřejmost. Jinde pro vás může znamenat konkurenční výhodu a je vhodné si tuto dovednost napsat do svého životopisu. Na webu s všeříkajícím názvem se naučíte formou hry psát rychle a snadno.
  • VímVíc.cz – online i offline vzdělání se vám nabízí také na webu, kde vědí víc. Čeká tu na vás příprava od různých firem na zajímavé pozice, ale také odborné články nebo jiné tipy.

A co takhle online vzdělávání v angličtině?

Nedělá vám problém vzdělávání v angličtině nebo chcete “zabít dvě mouchy jednou ranou” a procvičit si během kurzu také své jazykové dovednosti? Angličtina nám nabízí obrovský rozhled a množství zdrojů, o které bychom jinak přišli. Tak například:

  • EdX – informace přímo od zkušených odborníků z celosvětově známých univerzit (MIT, Harvard) najdete na portálu EdX. Nabízí zde oblast podnikání, IT i humanitní obory.
  • LinkedIn – několik tisíc kurzů na vás čeká také v rámci sociální sítě LinkedIn. Tyto zdroje jsou placené, ale můžete si je zdarma vyzkoušet na jeden měsíc. Najdete tu tři kategorie kurzů: podnikání, technologie a tvůrčí.
  • Youtube – samozřejmě zde najdeme celou řadu zdrojů také v češtině, ale za zmínku stojí především anglické verze videí. Ty jsou navíc zcela zdarma. Přestaňte Youtube používat pouze k přehrávání hudby a najděte zde také zajímavé odborníky, přednášky a kurzy, které vás například odkážou i na placenou verzi daného produktu.
  • Google – vzdělávání od společnosti Google se opět bude hodit především online marketérům, odborníkům v IT a podobně. Najdete zde většinu zdarma, dostanete certifikát a znalosti vám předají odborníci z oboru.

Je pro vás cizí jazyk překážkou? Pak nejprve začněte s vylepšováním této oblasti a přihlaste na jazykový kurz Orange Academy. Nyní si také můžete vyzkoušet lekci zdarma.

ukázková lekce angličtiny registrace

Je z čeho vybírat: podcasty, webináře, kurzy, knihy…

Ne každého baví stejný přístup nebo metoda vzdělávání. V dnešní době však máme obrovské množství možností, ze kterých si každý vybere. Jestliže vám nevyhovuje pravidelný a intenzivní kurz, můžete se přihlásit pouze na víkendový kurz. Nebo se podívejte na nabídku seminářů ve vašem okolí. Ve větších městech se pravidelně konají různorodé workshopy nebo webináře zaměřené na pracovní i volnočasové oblasti.

Úplnou časovou volnost vám také poskytnou zajímavé knihy nebo videa, která si lze přehrát v době, kdy se vám to hodí. Občas mají lidé v těchto případech sklon k prokrastinaci a vzdělávání není tak intenzivní, jako když vás čeká pravidelná lekce každý týden. Záleží také na vaší pevné vůli nebo motivaci.

Výborným zdrojem se za poslední dobu staly také podcasty (zahraniční i české), které můžete spojit s nejrůznějšími rutinními činnostmi jako úklid, procházky se psem nebo dlouhé cestování autem. Mluvené slovo navíc mnohdy vyhovuje lidem ještě více.

Rozhodně máte z čeho vybírat. Vrhněte se na vzdělávání v jakémkoliv věku a získejte konkurenční výhodu nad ostatními.

Mám zájem o odběr newsletteru