Pokud plánujete dovolenou nebo vás čeká pracovní cesta do zahraničí, je důležité se zaměřit na několik klíčových aspektů, včetně pojištění. Kde si sjednat cestovní pojištění? Na co je dobré se připojistit? To se dozvíte v následujících řádcích.

Cestovní pojištění

Cestovní pojištění je nezbytné pro každého cestovatele. Na co je dobré se připojistit? Kromě základního pojištění léčebných výloh, které pokrývá náklady na léčbu, hospitalizaci a léky v případě úrazu nebo nemoci v zahraničí, si lze zvolit:

  • Připojištění storna cesty – jedná se o  připojištění, které uhradí náklady, pokud musíte zrušit cestu kvůli neočekávaným událostem – nemoc, úmrtí v rodině nebo pojistná událost, např. požár, povodeň.
  • Připojištění ztráty zavazadel – to vám pomůže, pokud se vaše zavazadla ztratí, poškodí nebo zpozdí.
  • Připojištění asistence – to poskytuje pomoc v případě nouze, jako je odtah vozidla, náhradní doprava nebo právní pomoc.
  • Připojištění na sportovní rizika – pokud plánujete sportovní aktivity, které nejsou zahrnuty v základním pojištění, je dobré se připojistit,
  • Úrazové pojištění – Poskytuje finanční kompenzaci v případě úrazu
  • Pojištění odpovědnosti za škodu – Pokrývá škody, které byste mohli způsobit třetím osobám
  • Pojištění právní ochrany – Pomáhá v právních sporech v zahraničí.

 Při sjednávání cestovního pojištění je důležité zvážit několik faktorů:

  1. Typ cesty: Rozhodněte se, zda potřebujete pojištění na jednu konkrétní cestu nebo celoroční pojištění, které platí pro opakované výjezdy.
  2. Pokrytí: Zkontrolujte, jaká rizika pojištění pokrývá. Patří sem lékařské náklady, ztráta zavazadel, odpovědnost vůči třetím osobám a další.
  3. Délka pobytu: Ujistěte se, že pojištění pokrývá celou dobu vašeho pobytu v zahraničí.
  4. Země cílové destinace: Zjistěte, zda jsou všechny země, které plánujete navštívit, zahrnuty v pojištění.
  5. Sporty a aktivity: Pokud plánujete sportovní aktivity, zkontrolujte, zda jsou v ceně pojištění.
  6. Asistenční služby: Zajímejte se o asistenční služby, které mohou být součástí pojištění. Patří sem odtah vozidla, náhradní doprava a další.

Kde si sjednat cestovní pojištění? 

V dnešní době už nemusíte nikam chodit, online sjednání cestovního pojištění má několik výhod. Vše vyřídíte z pohodlí domova nebo kdekoli s připojením k internetu. Online sjednání často vychází levněji a navíc můžete porovnat různé možnosti a vybrat tu nejvýhodnější. Sjednání online je rychlé a snadné.

kde sjednat cestovní pojištění

Kde sjednat cestovní pojištění?

Tipy na dovolenou v zahraničí

Existuje mnoho úžasných destinací pro dovolenou, výběr závisí na vašich preferencích. Oblíbenými destinacemi se v posledních letech staly:

  • Maledivy: Tyto ostrovy jsou synonymem pro luxusní dovolenou. Bílé pláže, tyrkysová voda a nadstandardní ubytování jsou jejich hlavní předností.
  • Řecko: Řecko nabízí krásné pláže, historické památky a vynikající kuchyni. Santorini, Mykonos a Kréta jsou populární destinace.
  • Itálie: Itálie je zemí umění, kultury a gastronomie. Navštivte Řím, Florencii, Benátky nebo pobřeží Amalfi.
  • Thajsko: Thajsko je cenově dostupné a nabízí úžasné pláže, chrámy, trhy a výbornou thajskou kuchyni.
  • Island: Pokud máte rádi přírodu, Island nabízí sopky, gejzíry, ledovce a nádhernou krajinu.
  • Portugalsko: Lisabon, Porto a Algarve jsou oblíbené destinace pro dovolenou.

Zlepšete svou angličtinu před dovolenou

Chystáte na cestu do zahraničí a chcete si zlepšit svou angličtinu?  Zjistěte, na jaké úrovni angličtiny jste. Můžete si udělat test a zapojit se do online kurzů. Online kurzy angličtiny nabízí mnoho platforem, lze si vybrat různé úrovně.

Studujte s námi angličtinu

Autopojištění do zahraničí

Připojištění auta na dovolenou je určeno lidem, kteří si běžně neplatí havarijní pojištění, ale na konkrétní cestu do zahraničí ho chtějí mít. Pojištění platí v čase vymezeném vaší dovolenou nebo služební cestou a poskytne vám klid a jistotu po celou dobu pobytu. Můžete se tak vydat na dovolenou vozidlem bez starostí téměř po celé Evropě. Pojištění technické asistence k vozidlu vám pomůže v případě havárie, vandalismu nebo poruchy. Velmi často zahrnuje odtah vozidla do nejbližší autoopravny nebo až zpátky do Česka, náhradní dopravu vlakem, autobusem nebo letadlem, a dokonce i pronájem náhradního vozidla.

Dlouhodobé cestovní pojištění

Ať už jste vášniví cestovatelé nebo často podnikáte pracovní cesty, celoroční cestovní pojištění vás vyjde mnohem levněji než opakovaná sjednání. Stačí se jednou pojistit, a celý rok můžete opakovaně vyjíždět do zahraničí. Každý výjezd může trvat až 90 dní. Tato možnost je vhodná pro všechny dobrodruhy, kteří během roku neustále cestují a vždy přemýšlí, do jaké země pojedou nebo poletí příště. Pokud často jezdíte za prací nebo podnikáním do zahraničí, tato forma pojištění je pro vás ideální. Základní typ cesty zahrnuje turistické výlety, pracovní cesty i rekreační sport. Cestovní pojištění je také vhodné pro amatérské i profesionální sportovce, kteří vyjíždějí do zahraničí na soutěže, utkání, zápasy nebo soustředění. Studenti, kteří se chtějí často vracet domů během studia v zahraničí, výměnného pobytu nebo stáže, také ocení celoroční cestovní pojištění.

Mám zájem o odběr newsletteru