Na internetu najdete několik aplikací na výuku angličtiny. My jsme vybrali 7 nejlepších, díky kterým si procvičíte poslech, zlepšíte slovní zásobu nebo gramatiku a přitom se budete bavit!

Nejlepší aplikace na výuku angličtiny

Podívejte se níže na seznam nejlepších aplikací, které stojí za vyzkoušení!

1. Test your vocabulary

Díky aplikaci Test your vocabulary zjistíte, jak velká je vaše slovní zásoba. Ve třech krocích vám bude nabídnut seznam slovíček, ze kterých vyberete vámi známá. Na konci testu uvidíte přibližný odhad vaší slovní zásoby.

Pro zajímavost: Většina rodilých mluvčích se pohybuje v rozmezí 20 000 až 35 000 slov. U cizinců je tento počet nejčastěji mezi 2 500 až 9 000 slov.

2. LyricsTraining

Další vychytávkou je aplikace na výuku angličtiny online LyricsTraining. Jak již vyplývá z názvu, jedná se o trénování textů písniček. Vyberete si úroveň angličtiny a poté budete do textů doplňovat chybějící výrazy. Uslyšíte výslovnost, která se liší od té školní, což se vám může hodit, pokud plánujete vycestovat do zahraničí. Aplikace stojí za vyzkoušení, už proto, že je zdarma.

3. Grammarly

Zajímavým pomocníkem je i aplikace Grammarly. Pomůže vám v případě, kdy potřebujete rychle opravit anglický text. Podtrhne v něm chyby, navrhne opravy nebo vhodné výrazy. Nástroj je velmi intuitivní. Použít ho lze v prohlížeči nebo Outlooku a to i v základní verzi zdarma.

4. EnglishCentral

Komplexnější nástroj, pomocí kterého si procvičíte poslech, výslovnost i komunikaci a naučíte se novou slovní zásobu, se jmenuje EnglishCentral. Výuka spočívá ve sledování videí a zájmů. Výhodou je možnost rozkliknutí slov, jimž nerozumíte nebo přehrávání výslovnosti jednotlivých vět. Ty můžete následně zopakovat a dostat zpětnou vazbu. V aplikaci lze o sledovaném videu konverzovat se soukromým lektorem. Nástroj je zpoplatněný (od 30 USD za měsíc).

výuka angličtiny

5. CinemaLingua

Další placenou aplikací na angličtinu je CinemaLingua, kde se naučíte lépe rozumět mluvenému slovu a rozšíříte si slovní zásobu opět pomocí sledování videí. Nástroj umožňuje zobrazit titulky a překlad do češtiny. Součástí jsou různé úkoly, které plníte.

Aplikace je vhodná pro úroveň A2 (pre-intermediate) až C2 (advanced). V současnosti v ní najdete 138 videí rozdělených podle obtížnosti, žánru, typu nebo státu, kde vznikla. Na týden si ji můžete pořídit od 49 Kč (na rok za 890 Kč).

6. Learning English

Na bezplatném portálu Learning English lze číst i poslouchat namluvené články o zdraví, vědě a technologiích, kultuře a dalších tématech. Pokud s angličtinou začínáte, jsou pro vás připraveny video lekce, ve kterých se naučíte základní fráze pro různé situace. Pod videem najdete pro lepší porozumění i přepisy textů a vysvětlení nové slovní zásoby. Obsah využijete, ať už patříte mezi začátečníky (A1), středně pokročilé (B1) či pokročilé (C1).

7. Duolingo

Třešničkou na dortu je aplikace Duolingo pojatá formou hry. Najdete v ní cvičení na slovní zásobu, ale i gramatiku a poslech. Nástroj vám v případě chyby zobrazí správné řešení. Po splnění lekce postupujete do dalších úrovní a odemykají se vám nové lekce s těžší a těžší látkou. Součástí jsou i motivační programy (např. možnost účasti na soutěžích při dokončení určitého počtu lekcí apod.), ocenění nebo měna (tzv. lingoty), za které si můžete nakoupit v obchodě pomůcky pro usnadnění studia.

Jazykové kurzy od Orange Academy

Nepatříte-li mezi samouky, výuku angličtiny můžete zahájit v některém z kurzů od Orange Academy. Nabízíme je pro začátečníky i pokročilé. Hodiny vedou zkušení lektoři, kteří využívají efektivních metod učení založených na neustálé komunikaci. Přihlášeným studentům je umožněna výuka angličtiny online pomocí e-learningu, kde si opakují nová slovíčka, procvičují poslech, gramatiku i čtení.

Tip: Přečtěte si také nejčastější dotazy na naše jazykové kurzy.

Přejeme vám mnoho úspěchů při studiu!

Mám zájem o odběr newsletteru