Přemýšlíte-li o absolvování jazykových kurzů u Orange Academy a chcete-li získat více informací, jak u nás probíhají, přečtěte si časté dotazy, které nám uchazeči pokládají.

Časté dotazy na jazykové kurzy Orange Academy

Podívejte se níže na časté dotazy na jazykové kurzy od Orange Academy. Najdete zde informace týkající se jejich délky a termínů, pomůcek, ale i odpovědi na témata, která zájemce trápí nejvíce (např. možnost nahrazování hodin nebo strach z neúspěchu).

V jaké délce jazykové kurzy nabízíte? Jak často probíhají a jak dlouho trvá lekce?

Délka jazykových kurzů se odvíjí od místa výuky. Ve městech, kde je vyučujeme dvakrát týdně, trvá běžný kurz 34 dní (68 hodin). V místech, kde výuka probíhá jedenkrát týdně, trvá kurz 17 dní (34 hodin). Každá lekce trvá 100 minut.

Nabízíme i letní intenzivní kurzy pro dospělé i děti. Jako dospělí si můžete vybrat z týdenních až čtyřtýdenních v různých úrovních podle dosažených znalostí. Dětské kurzy probíhají vždy v jednom týdnu.

V jakých termínech pořádáte jazykové kurzy?

Na kurzy můžete docházet od poloviny až konce února (podle jarních prázdnin) do konce září. Letní intenzivní kurzy probíhají od poloviny července a v srpnu.

Co potřebuji na hodinu?

Nepotřebujete téměř nic. Pouze propisku a blok. Učebnice vám poskytneme, máme speciální na míru vytvořené našimi lektory.

Nabízíte i individuální výuku?

Ano. Individuální kurzy cizích jazyků nabízíme. Doporučujeme je především těm z vás, kteří nemáte čas absolvovat kurzy ve vyhlášených termínech, nebo vyžadujete jiné tempo výuky. Zaplatíte za ně pouze za odučené hodiny.

Poskytujete i online výuku?

Ano. Součástí jazykových kurzů je i e-learning, který slouží k podpoře a zopakování probíraného učiva na hodinách.

Kolik času navíc se mám cizímu jazyku kromě lekcí věnovat?

Ideálně se mu věnujte každý den alespoň pár minut. Zopakujte si slovíčka, vypracujte otázky nebo si vyplňte cvičení v e-learningu.

Co potřebuji k tomu, abych mohl/a e-learning zobrazit a používat?

Používání a následná práce v e-learningu je jednoduchá. Budete potřebovat pouze počítač a připojení k internetu.

Co si budu moci v e-learningu procvičit?

V e-learningu si zobrazíte probrané lekce, jež obsahují poslechová i gramatická cvičení, diktáty a testy. Na to, jak cvičení vypadají, se můžete podívat do článku, ve kterém jsme online výuku blíže představili.

Co když mi nebude vyhovovat zvolená úroveň jazyka?

Pokud by se vám nepodařilo zvolit si správnou úroveň jazyka, budeme se vám snažit maximálně vyjít vstříc a přesunout vás na jiný kurz. Přesuny jsou případně možné i mezi městy.

Co když mi nebude vyhovovat styl výuky?

Před samotným kurzem můžete navštívit ukázkovou hodinu zdarma. Po domluvě je možné se přijít podívat i na probíhající kurz.

Co se stane, když budu nemocný?

V e-learningu naleznete veškeré zameškané učivo, které se budete moci doučit z pohodlí domova a případné dotazy zkonzultovat na hodinách s našimi lektory.

Co když v průběhu jazykového kurzu vážně onemocním, nebo budu mít úraz a nebudu ho moci již navštěvovat?

Nemusíte se obávat propadnutí peněz. Pokud zameškáte více hodin, nabídneme vám možnost absolvovat kurz v jiném termínu.

Co mám dělat, pokud jsem věčný začátečník? Nikdy se nedostanu dál než do třetí lekce…

Naši lektoři udělají vše pro to, aby vám pomohli. Za deset let, co učíme studenty metodou Effective English a Effektives Deutsch, která spočívá v neustálém opakování probíraného učiva a v zaměření se na komunikaci v hodinách, jsme jazyky naučili již spoustu lidí. Věk nemusí být překážkou. Důležitý je pozitivní přístup a vytrvalost!

V době karantény vyučujeme jazykové kurzy online přes Skype, nebo videokonferenci. Pro více informací nás kontaktujte!

Mám zájem o odběr newsletteru