Podnikatelé zpozorněte, dnešní článek vám přináší přehledný seznam těch nejlepších online nástrojů a aplikací pro vystavení faktury. Zapomeňte na vytváření faktur v tabulce v Excelu a zkuste nástroje, s nimiž si vytvoříte fakturu jednoduše a ušetříte spoustu času.

V následujících řádcích vám představíme několik fakturačních aplikací a nástrojů, které lze používat zdarma nebo za měsíční poplatek. Vyberte si tu, která vám bude vyhovovat nejvíce a jednoduše fakturujte!

iDoklad.cz

Prvním nástrojem pro vystavování faktur je iDoklad.cz. Fakturu zde jednoduše vytvoříte, vytisknete, a navíc ji můžete kdykoliv upravit. Další funkcí je vydávání pokladních dokladů, které se automaticky vygenerují při vytvoření faktury hrazené v hotovosti. Práci vám usnadní propojenost s rejstříkem ARES, díky čemuž se vám automaticky vyplní každý subjekt již po zadání identifikačního čísla.

Součástí faktury je i QR kód pro rychlejší placení. Navíc si snadno v aplikaci vytvoříte seznam klientů, ceníků a slev. Nástroj lze propojit s účetními programy – Pohoda, Vario i Money. Přehled o úhradách vám usnadňuje možnost si iDoklad propojit s bankovním účtem, nechybí ani funkce upomínky pro dlužníky. Velkou výhodou je možnost vygenerování podkladů pro daňové přiznání. iDoklad.cz je dostupný také jako aplikace do chytrého telefonu, která umožňuje téměř všechny funkce jako online verze, ale její stažení je zpoplatněno.

iÚčto.cz

iÚčto.cz taktéž představuje jednoduché řešení vaší fakturace. Nechybí opět funkce, která dokáže aplikaci propojit s internetovým bankovnictvím. Po vytvoření faktury ji lze přímo z aplikace odeslat klientovi na email. Fakturu máte pod kontrolou i po odeslání. Poté co si ji klient otevře, odešle vám aplikace upozornění.

V případě, že si připlatíte za vyšší tarif, lze faktury vystavovat i v jiných jazycích – slovenština, němčina, polština a angličtina. Stačí se jednoduše zaregistrovat a získáte prvních 14 dní zkušební verze. Během zkušební verze zjistíte, jak se vám v aplikaci pracuje a lze si osahat všechny tarify. Po zkušební době si jen vyberete některý z placených tarifů. K dispozici máte i klientskou linku, kde vám je pracovník schopen poradit a doporučit ideální funkce právě pro vaše podnikání.

Súčto.cz

Dalším šikovným nástrojem pro vytváření faktur je Súčto.cz. V případě, že máte zájem o legislativně správně vytvořenou fakturu, a navíc bez registrace, je Súčto.cz dobrou volbou. Súčto.cz není pouze nástroj pro vytváření faktur, ale nabízí i vedení daňové evidence – kniha jízd, peněžní deník včetně možnosti vytvoření formuláře k přiznání DPH a dalších podkladů k daňovému přiznání. Súčto.cz nabízí nástroj, který je dokonale přehledný, a to i díky kalendáři, který se nachází přímo v aplikaci. Kalendář slouží k zapisování termínů úhrad faktur a dalších důležitých informací, díky barevnému rozdělení se v něm budete skvěle orientovat. Aplikaci lze používat zdarma z internetového prohlížeče, mobilního telefonu i tabletu.

vystavení faktury

Vystavení faktury přímo ve vašem chytrém telefonu

Vyfakturuj.cz

Vyfakturuj.cz je velmi komplexní nástroj. Na výběr máte hned ze čtyř balíčků. Vyberou si jak plátci, tak i neplátci DPH. Faktura je během pár okamžiků vytvořená. Čas vám šetří propojení na ARES a celková automatizace. Automatizace znamená, že po zadání jednoho kontaktu vám následně tento nástroj dokáže vygenerovat jakýkoliv účetní doklad, který byste v souvislosti s tímto konkrétním kontaktem mohli potřebovat.

Vybrat si můžete z několika typů faktur, vést si adresář s kontakty a evidovat upomínky. Do svých faktur si lze nahrát vlastní logo, podpis i razítko. Aplikace vám navíc hlídá obrat pro DPH. Vyfakturuj.cz není však jen nástroj pro tvorbu faktur, ale i pro vytvoření:

  • výzvy k platbě,

  • zálohové faktury,

  • objednávky,

  • daňového dokladu,

  • opravného daňového dokladu,

  • dobropisu.

mPohoda

mPohoda je jeden z nejznámějších fakturačních nástrojů. Lze ho napojit na účetní program Pohoda a rovněž i na aplikaci mKasa, která vám vytváří účetní doklady a zasílá údaje o tržbách na server EET. Nástroj mPohoda si lze pořídit zdarma ve variantě START, nebo v dalších dvou zpoplatněných balíčcích. Aplikace je provázána s informacemi o prodeji i s přehledem faktur po splatnosti, ať víte, jak na tom jste. Velkou výhodou je možnost fakturovat na PC, notebooku, telefonu i tabletu a to kdekoliv, i bez připojení k internetu.

Fakturoid.cz

V roce 2009 vytvořili čeští vývojáři fakturační systém, který se řadí mezi nejznámější fakturační systémy v ČR. Ve velkém ji využívají především e-shopy, protože aplikace nabízí párování plateb a napojení na platební bránu přes API. Správu faktur může obsluhovat až pět uživatelů podle balíčku, který si zvolíte. Balíčky se nabízí celkem ve třech variantách, přičemž ten základní je zcela zdarma. Fakturoid.cz nabízí celkovou péči o fakturaci a finance. Jednoduchým způsobem si lze vygenerovat statistiky a přehledy prodejů.

sInvoices

Pro všechny uživatele systému iOS je k dispozici specializovaná aplikace sInvoices. Jedná se o bezplatný nástroj pro pohodlné vytváření faktur, které lze následně převést do PDF. Aplikace umožňuje vést seznam s kontakty, evidovat objednávky a vytvářet dobropisy. Mezi uživateli systému iOS se jedná o nejoblíbenější aplikaci pro malé podnikatele i začínající firmy.

Mám zájem o odběr newsletteru