Ať už jste studenti, maminky na mateřské či rodičovské dovolené nebo jste ztratili práci kvůli koronavirové epidemii a potřebujete si rychle přivydělat, podívejte se na naše tipy na brigády na léto 2020!

Brigády na léto 2020: Jaká je současná nabídka?

Díky rozvolňování opatření proti koronaviru se nabídka brigád na léto 2020 rozrůstá. Zaměstnavatelé hledají na vykrytí dovolených a zvládnutí hlavní sezóny nejčastěji brigádníky na níže uváděné pozice. Vyberte si tu, která nejvíce odpovídá vašim požadavkům.

Prodavači za kasou

Jíst se bude vždycky a tak není žádnou novinkou, že jednou z nejčastěji inzerovaných pozic jsou prodavači za kasou. Pokud rádi pracujete s lidmi a nevadí vám manuální, rutinní práce, pak oslovte supermarkety, hypermarkety nebo fast foodové řetězce.

Obvykle vám nabídnou:

  • hodinovku v rozmezí 112 až 135 Kč,
  • flexibilní pracovní dobu (možnost volby směn),
  • smlouvu na dohodu o provedení práce (příp. o pracovní činnosti),
  • slevu na stravování.

Abyste mohli manipulovat s penězi, budete potřebovat výpis z trestního rejstříku a v případě práce s potravinami i potravinářský průkaz. Měli byste být zároveň starší 18 let.

Obsluha letních zahrádek kaváren a restaurací

Skvělou možností, jak si přivydělat a procvičit si cizí jazyk, je brigáda na léto jako obsluha letních zahrádek. Patříte-li mezi pozitivní, přátelské lidi, můžete očekávat i vyšší mzdu díky dýškám, které vám hosté nechají.

Zaměstnavatelé po vás budou na oplátku požadovat:

  • znalost angličtiny na komunikativní úrovni,
  • poctivý přístup,
  • schopnost poskytovat zákazníkům perfektní servis.

Práce ve skladu

Zaměstnavatelé hledají často také brigádníky do skladů. Práce je vhodná spíše pro muže, ale některé portály nabízejí i fyzicky nenáročnou práci. Nejčastěji se jedná o kompletaci a balení zásilek a jejich přípravu na expedici, vybalování zboží a manipulaci s paletovým vozíkem.

Hodinová mzda se pohybuje v rozmezí 100 až 180 Kč. Směny si často můžete volit podle vašich časových možností. Práce probíhá spíše na dohodu o pracovní činnosti. Některé firmy nabízejí jako firemní benefit i stravenky.

Na oplátku požadují:

  • pravidelné docházení,
  • manuální zručnost,
  • spolehlivost,
  • v některých případech čistý trestní rejstřík.

Administrativní práce

Ať už hledáte brigády na léto v Praze, Brně, Ostravě nebo jiném městě, o administrativní práce není nouze! Volná místa nabízejí například personální agentury, účetní nebo jiné firmy poskytující administrativní služby.

Tyto společnosti nabízejí často brigádníkům kompletní zaškolení, flexibilní pracovní dobu a kariérní růst. Mzdové ohodnocení se pohybuje v závislosti na typu práce, oboru, kterému se společnost věnuje a vašich zkušenostech v rozmezí od 100 Kč až 200 Kč za hodinu.

Zaměstnavatelé po brigádnících požadují:

  • znalost cizího jazyka na komunikativní úrovni (často angličtiny, případně němčiny),
  • dobré organizační schopnosti,
  • samostatnost a zodpovědnost.

Pracovníci v zemědělství

V souvislosti s koronavirovou epidemií a snížením počtu sezónních pracovníků ze zahraničí nebudete mít problém sehnat brigádu na léto ani od 15 let. Zemědělské podniky hledají brigádníky především na sklizeň ovoce, ale i na ošetřování chovných zvířat či traktoristy.

Výhodou je poskytnutí ubytování a stravování. Smlouvu dostanete na DPP a mzda začíná na 90 Kč za hodinu. Pokud si chcete užít léto v přírodě a jste zvyklí na manuální práci, neváhejte a přihlaste se na některou z nabízených brigád v zemědělství!

Další nabídky brigád na léto 2020

Nevybrali jste si z žádné výše uvedené možnosti? Pak zkuste žádanou klasiku – brigádu ve výrobě, roznos letáků, úklid nebo hostesing. I zde se dají přivydělat slušné peníze. Záleží opět na konkrétní společnosti a často i na vaší šikovnosti.

Tip: Přemýšlíte o změně oboru? Přihlaste se na rekvalifikační kurz od Orange Academy! Úřad práce vám ho po splnění některých podmínek celý proplatí! Poskytujeme kurzy účetnictví, personalistiky, ale i online marketingu.

Mám zájem o odběr newsletteru