Svůj volný čas můžete využít k učení online z domova. Procvičte si cizí jazyky. Angličtina nebo němčina se dá učit s pomocí aplikací v chytrých zařízeních, na internetu nebo třeba přes Skype.

V současné době je mnoho lidí uvězněno v domácí karanténě, na ošetřovném s dětmi nebo museli pozastavit svou podnikatelskou činnost z důvodu nařízení vlády České republiky. Ať tak či onak, důvody jsou různé. Je však jen na vás, jak s volným časem doma naložíte. Pokud smysluplně, investice do vzdělání se vám v následující pravděpodobné ekonomické krizi zcela jistě vrátí!

A jak se tedy učit, když musíte být doma?

Na internetu najdete hned několik šikovných stránek na výuku angličtiny. Do chytrého tabletu nebo telefonu si můžete stáhnout zajímavé aplikace, které jsou vhodné jak pro studium německého a anglického jazyka, ale i dalších cizích řečí. Dobré je také číst knihy a sledovat seriály a filmy v jazyce, který si chcete zdokonalit. Využít můžete třeba i anglické a německé titulky. Díky tomu si můžete procvičit poslech, zlepšit svou slovní zásobu a gramatiku. I učení může být zábava!

3 tipy na ověřené aplikace angličtiny a němčiny

1)    Duolingo

Skvělá aplikace Duolingo je řešená formou hry. Při pravidelném procvičování si rozšíříte své znalosti o nová slovíčka, vyzkoušíte je správně vyslovovat a zdokonalíte se v gramatice. Mluvení a poslech jsou velmi důležité. Aplikace vám vždy zobrazí správné řešení.

Postupně budete procházet lekcemi a budou se vám otevírat nové úrovně se stupňující obtížností učiva. Při využívání aplikace Duolingo se můžete zúčastnit nejrůznějších motivačních programů a soutěží. Za ně pak dostáváte odměnu ve formě tzv. lingotů.

2)    Mooveez

Mooveez je jedinečná jazyková aplikace na trénink jazyků s filmy. Procvičovat se tak můžete v porozumění skutečného jazyka. Studium je určeno pro samouky nebo jako doplněk k výuce s lektorem. V aplikaci najdete speciální jazykové funkce, které vychází z principů přirozeného učení. Obsahuje více než 150 filmů, 7000 cvičení a kvízů, a tisíc jazykových lekcí. A to všechno až v 5 jazycích. K dispozici jsou angličtina, německý jazyk, francouzština, španělština a ruština.

3)    Ewa

Naučte se anglicky s jedinečnou metodou, která zahrnuje online procvičování založené na nejrůznějších tématech, mluveném jazyce, filmových a seriálových postavách, populárních knihách a audio knihách. Lekce jsou rozdělené podle stupně obtížnosti. Aplikace nabízí více než 1000 anglických knih rozdělených podle žánru a přes 40 000 flash karet na procvičování nových slovíček. Třešničkou na dortu jsou interaktivní rozhovory s celebritami.

Online jazykové kurzy

Patříte mezi stálé samouky a beznadějné začátečníky? Vyzkoušejte online kurz cizího jazyka. V nabídce je angličtina a němčina. Na kurz se můžete přihlásit jako jednotlivec nebo skupina. Výuka funguje téměř stejně jako ta prezenční. Všichni uvidíte lektora i sebe navzájem. Jediný rozdíl je v tom, že nesedíte v jedné učebně, ale doma. Lekce probíhají přes Viber, Whatsapp, Skype i Zoom.

Lektoři se přizpůsobí vašemu volnému času a dalším požadavkům. Online anglický jazyk a němčina je vhodná pro děti i dospělé. Rodiče mohou využít toho, že mají s dětmi více času k tomu, aby se zdokonalily. Online výuka s lektorem se jim může hodit také při přípravě na maturitu nebo na jiné zkoušky.

Po přihlášení na kurz můžete využít i e-learningu, kde si zopakujete nová slovíčka, procvičíte poslech, gramatiku a čtení.

Ukázkovou lekci si však můžete vyzkoušet ihned a zhodnotit, zda se do učení vrhnete naplno!

Mám zájem o odběr newsletteru