Přemýšlíte nad dobrou investicí? Tou nejlepší je investice do vlastního vzdělávání. Vzdělávací kurzy se vám vždy vyplatí a jsou to tak nejlépe uložené peníze. Kromě jejich uvedení v životopisu získáte absolvováním i další výhody. Podívejte se jaké.

Co vám dají vzdělávací kurzy?

1. Rozvíjení znalostí

V první řadě si rozšíříte své dosavadní znalosti. Budete mít větší přehled o dané problematice nebo si oprášíte informace, které jste pozapomněli, a které potřebujete pro rozvoj v zaměstnání.

2. Lepší pracovní uplatnění

Pokud vám končí mateřská dovolená a zvažujete nástup do nové práce, nebo vám současná nevyhovuje a chystáte se změnit obor, jsou vzdělávací kurzy ideální možností, jak získat lepší pracovní uplatnění. Na trhu je široká nabídka kurzů. Stačí si vybrat ten správný. Vzdělávací kurzy můžete navštěvovat osobně v Praze, Brně, Ostravě i v dalších městech po celé České republice.

3. Nové kontakty

Další výhodou může být kontakt s lidmi z kurzu, kteří vám podají pomocnou ruku v jeho úspěšném projití. Pokud již v oboru, který studujete, pracují, získáte od nich cenné informace z praxe či doporučení na vhodného zaměstnavatele. A třeba se z některého studenta stane váš dobrý přítel i do budoucích let.

Tip! Víte, jaké jsou nejoblíbenější kurzy v aktuálním roce? Máme pro Vás vybrané ty nejlepší:

TOP rekvalifikační kurzy v roce 2024

4. Změna rutiny

Jestliže jste na rodičovské dovolené a máte pocit, že potřebujete změnu, je vzdělávací kurz jednou z variant, jak z běžného prostředí a denní rutiny na pár hodin v týdnu utéct.

vzdělávací kurzy online

5. Nové praktické dovednosti

Samozřejmostí je i získání nových praktických dovedností, které jistě ocení i váš nadřízený nebo nový zaměstnavatel, pokud se chystáte změnit obor, ve kterém chcete pracovat. Budete tak mít lepší pozici v konkurenčním prostředí. Se zvýšením kvalifikace dosáhnete i na vyšší mzdu.

6. Vyšší sebevědomí

Investice do vzdělávacích kurzů vám přinese nejen nové znalosti a dovednosti, ale i vyšší sebevědomí. Zvýšíte své šance na úspěch ve výběrovém řízení a v práci se budete cítit jistěji.

7. Dostupnost pro každého

Některé vzdělávací kurzy jsou dostupné zdarma nebo online. Dnes jimi tak může projít každý, aniž by do nich musel investovat peníze nebo dojíždět do více vzdáleného města.

8. Prospěch společnosti jako celku

Další nespornou výhodou je jejich prospěch pro společnost. Pokud například absolvujete kurz účetnictví a rozhodnete se v tomto oboru podnikat, pomůžete tak ostatním lidem, kteří neznají danou problematiku, nebo nemají čas se jí věnovat.

9. Životní změna

Rozhodnutí absolvovat vzdělávací kurz může být pro vás životní změnou k lepšímu. Ať už ke svobodnějšímu životu, vyšší mzdě a kariérnímu postavení nebo pracovnímu uplatnění v zahraničí.

Vzdělávací kurzy podporuje i stát

Mnohé vzdělávací kurzy můžete mít i zadarmo, protože vám je zaplatí úřad práce. Využijte šanci! Nechte si proplatit kurz přes úřad práce:

Podívejte se na rekvalifikační kurzy

 

Přejeme vám mnoho úspěchů ve výběru toho správného kurzu!

Mám zájem o odběr newsletteru