Oslovila jsem paní Michaelu Brehler na rozhovor, jakožto absolventku rekvalifikačního kurzu mzdového účetnictví, a položila jí několik otázek ohledně průběhu kurzu za současné zhoršené situace. Níže si můžete přečíst celý rozhovor.

Paní Míša absolvovala kurz mzdového účetnictví se základy personalistiky začátkem tohoto roku.

Rádi bychom vám ukázali na zkušenostech našich absolventů, že rekvalifikační kurzy jsou určené nejen pro ty, kteří mají již nějaké zkušenosti, ale i pro naprosté laiky v daném oboru. Jednotlivé kurzy na sebe dobře navazují. Své znalosti si tak můžete neustále prohlubovat.

Studenty podporujeme i po skončení kurzu v uzavřené skupině na Facebooku, kde si mohou sdílet další rady a tipy nebo přečíst aktuální články z oboru.Přidejte se k naší skupině na Facebooku

Míšo, ráda bych se vás zeptala na pár otázek ohledně průběhu rekvalifikačního kurzu v naší společnosti Orange Academy.

Co vás vedlo k přihlášení se na kurz mzdového účetnictví za současné situace? Věděla jste, že bude probíhat online?

Ano, věděla jsem, že bude probíhat online, ale to mně vůbec nevadilo.  Možná i lépe pro mě, protože jsem nemusela docházet do Brna nebo do Břeclavi.  Téma mzdového účetnictví mě zajímá, protože jsem se podílela na zavádění nového interního programu vedení lidských zdrojů ve společnosti, pro kterou pracuji.

Jak jste se o kurzu dozvěděla? Našla jste ho sama nebo na doporučení?

Hledala jsem na internetu a nebyl to první kurz mzdového účetnictví, který jsem absolvovala.  Bohužel ten první mě dost odradil, protože jsem se v něm od začátku ztrácela.  Byl na mě strašně rychlý, neměla jsem základní informace a po celém kurzu jsem byla ještě více zmatená ze všech informací.

Zeptala jsem se kolegyně, Lenky Brůčkové, jestli Orange Academy nebude v blízké době otevírat nový kurz mzdového účetnictví online, a tak jsem se přihlásila.

Říkala jsem si, že tento kurz je podstatně delší, snad tedy bude pomalejší a já budu stíhat všechno absorbovat.  Mzdové účetnictví jsem potřebovala k práci a samostudium by mi nikdy tolik nedalo.

Jaký byl průběh celého kurzu? Překvapilo vás něco? Co pro vás bylo nejobtížnější?

Překvapily mě úkoly na doma, ale velmi jsem je uvítala, protože to bylo skutečně skvělé na procvičení.  Naše lektorka nás neustále aktivně vtahovala do diskuse.  Dávala nám kontrolní otázky, a tak jsem byla nucena se na 100 % soustředit na výuku, nic jiného jsem u toho nikdy nedělala. Ze začátku bylo pro mě obtížné orientovat se v plánovacím kalendáři, ale pak jsme ho používali neustále a byl pro mě úplně jednoduchý.

Jak jste byla spokojena s lektorem? Rozuměla jste dobře výuce?

Paní Bc. Michaela Prátová byla neskutečná odbornice v oblasti mzdového účetnictví.  Výuka probíhala po částech.  Na začátku hodiny jsme si vždy zkontrolovali všechny domácí úkoly a pak jsme si ještě jednou zopakovali, co se probralo na předcházející hodině. Ano, bylo to formou testu, ale lektorka nás nikdy nenechala ve štychu, nebo trápit se, pokud někomu nějaké zadání dělalo problém.  Vždy nás krásně navedla na správnou odpověď.  Až po utvrzení si učiva jsme pokračovali s další částí.  Po dané kapitole pak byly otázky z praxe, které lektorka vždy ochotně zodpověděla.  V kurzu byli začátečníci ale i pokročilejší mzdové účetní, což ale vůbec nebyl problém pro lektorku, věděla jak zapojit všechny.

Jak probíhala zkouška? Bylo to pro vás těžké?

Zkouška se konala prezenčním způsobem. Byli jsme na ni pořádně připraveni, takže tam už nebyla téměř žádná překvapení. Jen u výpočtu ročního zúčtování jsem trochu zaváhala, ale hned jsem si vzpomněla na větu lektorky, že zaměstnanci uznáme jen to, na co máme potvrzení.

Jak si myslíte, že využijete znalosti nabyté z kurzu v praxi?

Jednoznačně lépe rozumím našemu HR systému v práci.

Co byste vzkázala studentům, kteří čtou tento rozhovor, o kurzu uvažují a mají strach, zda ho zvládnou?

Kurz určitě zvládnete, lektorka vám předá hodně aktuálních vědomostí a bude vždy ochotná zodpovědět vaše otázky. Vždy volí tempo podle toho, jakou skupinu má a posledního nikdy nenechá pozadu.

Děkuji za milý rozhovor 🙂

Mám zájem o odběr newsletteru