Chystáte se na kurz rekvalifikace elektrikáře? V článku se dozvíte, co vás čeká a jaké znalosti nebo dovednosti získáte. Najdete zde i doporučení na konkrétní kurzy.

Rekvalifikace elektrikář: Co se naučíte a jaké jsou požadavky?

Pokud se chcete rekvalifikovat na elektrikáře, musíte vlastnit výuční list, který může být z jiného oboru. Kurzy bývají v délce 300 hodin. Získáte na nich teoretické znalosti i praktické dovednosti.

Na rekvalifikačním kurzu pro elektrikáře se naučíte:

  • vyhotovit záznamy a dokumentace o provedené montáži, připojení, opravě nebo revizi elektrických zařízení, rozvodů a jejich součástí,
  • znát vyhlášky o odborné způsobilosti v elektrotechnice,
  • pokládat elektrické kabely,
  • provádět montáž, rekonstrukci, elektroinstalaci a elektrické rozvody.

Po absolvování kurzu se uplatníte jako samostatní elektrikáři nebo revizní technici. Podívejte se na nabídku rekvalifikačních kurzů pro elektrikáře v Brně nebo Hodoníně. Vybírejte však pouze ty s akreditací.

Rekvalifikace elektrikář

Doporučované kurzy od Orange Academy

V Orange Academy sice nenabízíme rekvalifikaci na pozici elektrikáře, ale vyučujeme kurzy účetnictví, daní nebo jazykové, které se vám mohou hodit, pokud budete podnikat nebo chcete pracovat v zahraničí.

Rekvalifikační kurzy pro podnikatele

Hodláte-li podnikat jako elektrikář, musíte si zařídit řemeslnou živnost. Živnostenské oprávnění vám vyhotoví na živnostenském úřadě po předložení dokladu o absolvovaném vzdělání a potvrzení o praxi v oboru (minimálně v délce jednoho roku).

Pokud budete pracovat na volné noze nebo zakládat firmu a budete si chtít spravovat účetnictví sami, podívejte se na kurzy od Orange Academy. Vedou je zkušení lektoři s dlouholetou praxí. Můžete se na ně přihlásit ve větších městech po celé České republice.

Jazykové kurzy pro práci v zahraničí

Jestliže se chystáte pracovat v zahraničí, například v Německu nebo v anglicky mluvících zemích, prohlédněte si jazykové kurzy. Poskytujeme výuku němčiny i angličtiny různé úrovně zaměřenou na konverzaci. Máme tisíce spokojených klientů.

Přejeme vám úspěšné absolvování kurzu!

Mám zájem o odběr newsletteru