Reels na Instagramu jsou krátká videa, která se stala v posledních letech velmi populární. Jsou skvělým způsobem, jak se inspirovat, bavit a učit se nové věci. Pokud chcete, aby vaše Reels zaujala vaše publikum, je důležité, aby byla poutavá a zajímavá.

Co je to Reels?

Reels jsou krátká videa, která lze nahrávat na Instagram. Svou popularitu si Reels získala v roce 2020, kdy reagovala na popularitu TikToku. V současné době se jedná o nejoblíbenější typ příspěvků a cílí především na mladší publikum. Mají délku až 90 vteřin a nejčastěji se točí v režimu na výšku, tak aby se maximálně přizpůsobila divákovi, který je sleduje nejčastěji na telefonu. Zobrazují se v sekci Reels v aplikaci Instagram a mohou být sdílena na hlavním kanálu, v příbězích nebo v DM. 

Jak na poutavá Reels na Instagramu?

  • Zaměřte se na kvalitní obsah – Reels mají být kvalitně natočené a sestříhané. To znamená, že mají mít dobrou zvukovou i obrazovou kvalitu.
  • Používejte zajímavé téma – Reels mají být o něčem, co vaše publikum zajímá. Můžete se zaměřit na svůj osobní život, své koníčky, podnikání nebo práci.
  • Používejte kreativní prvky – Reels mohou být oživena pomocí různých kreativních prvků, jako jsou filtry, efekty, přechody nebo hudba.

Jak pracovat s Reels na Instagramu v podnikání?

Reels mohou být skvělým marketingovým nástrojem pro podnikání. Můžete je použít k propagaci svých produktů nebo služeb, k budování vztahů se zákazníky nebo k poskytnutí zajímavých informací o svém oboru. Vytvořit Instagram Reels je snadné. Stačí otevřít aplikaci Instagram a přejít do sekce Reels. Poté klepněte na tlačítko “Nové Reels” a začněte natáčet.

  • Vytvořte poutavá videa, která zaujmou vaši cílovou skupinu.
  • Použijte hashtagy, aby se vaše Reels zobrazilo více lidem.
  • Sledujte trendy a zapojte se do konverzací
  • Spolupracujte s influencery.

Přidejte k Reels titulky

Titulky v Reels jsou dalším skvělým způsobem, jak zlepšit přístupnost vašeho obsahu a zároveň zvýšit jeho sledovanost. Titulky zvyšují dostupnost vašeho obsahu. Usnadní uživatelům, kteří mají problémy se sluchem, sledovat vaše Reels a využívat všechny jejich výhody. Dále titulky mohou zvýšit sledovanost vašich Reels tím, že je zpřístupňují širšímu publiku. Lidé, kteří by jinak nemohli sledovat vaše Reels kvůli tomu, že se nachází v hlučném prostředí, např. cesta v MHD, si je nyní mohou přečíst v titulcích.

Přidávání titulků do Reels je snadné. Můžete použít jeden z těchto dvou způsobů:

  1. Použijte automatické titulky: Instagram automaticky generuje pomocí AI titulky pro vaše Reels. Tyto titulky však nemusí být vždy přesné, kontrola je zde na místě.
  2. Přidejte ručně titulky: Pokud chcete mít jistotu, že vaše titulky jsou přesné a kvalitní, můžete je přidat ručně. Můžete použít nástroje pro vytváření titulků, jako je Adobe Premiere Pro nebo Final Cut Pro.

Ať už použijete jakýkoli způsob, ujistěte se, že vaše titulky jsou jasně čitelné a gramaticky správné. Titulky by měly být umístěny nad nebo pod vaším videem a měly by být dostatečně velké.

reels na instagramu

V současné době se jedná o nejoblíbenější typ příspěvků a cílí především na mladší publikum.

Algoritmus Reels 

Algoritmus je poměrně složitý systém, který se snaží předpovědět, která Reels by se konkrétnímu uživateli mohla líbit. Uživateli se nezobrazuje jen tvorba od lidí, které sleduje, ale na základě algoritmů navrhne Instagram videa, která se uživateli zobrazí. Zohledňuje přitom řadu faktorů jako je například předchozí interakce.

Pokud jste v minulosti sledovali, lajkovali nebo komentovali Reels od určitého uživatele, je pravděpodobnější, že se vám zobrazí další Reels od tohoto uživatele. Dalším faktorem je sledovaní a lajkování. Pokud sledujete účty, které zveřejňují Reels, je pravděpodobnější, že se vám zobrazí Reels od těchto účtů. Stejně tak pokud lajkujete Reels, která se vám líbí, je pravděpodobnější, že se vám zobrazí další Reels podobného obsahu.

Algoritmus zohledňuje i trendy. Instagram sleduje trendy v Reels a zobrazuje Reels, která jsou relevantní pro aktuální trendy.

Studujte kurz marketingu

V čem se Reels liší od Tiktoku?

Někdo by mohl říct, že se Reels od Tiktoku neliší vůbec, ale opak je pravdou. 

Instagram Reels fungují jinak. Mají jiný algoritmus, který jen částečně souvisí s vaší aktivitou. TikTok je známý tím, že je velmi účinný při doporučování videí uživatelům. TikTok využívá k doporučování videí řadu faktorů, včetně zájmů uživatele, jeho sledovaných účtů a videí, která již viděl. Algoritmus Instagram Reels je méně propracovaný a uživatelé jsou více závislí na doporučeních svých sledovaných účtů.

TikTok nabízí možnost reálnějšího zobrazení života. Reels funguje podobně jako celý Instagram na estetickém provedení. Dává větší možnost propagovat svou značku. TikTok nabízí větší časové rozmezí a umožňuje nahrát videa v délce 10 minut. Reels pouze do 90 vteřin. V obou případech však můžete k natáčení používat pouze chytrý telefon.

TikTok a Instagram Reels jsou dvě silné platformy pro sdílení krátkých videí. Která platforma je pro vás ta pravá, závisí na vašich cílech a preferencích. Pokud hledáte platformu, která vám pomůže oslovit mladší publikum a vytvořit virální obsah, je TikTok dobrou volbou. Pokud hledáte platformu, která vám pomůže udržet a rozšířit stávající publikum a vytvořit kvalitní obsah, je Instagram Reels dobrou volbou.

Mám zájem o odběr newsletteru