Chystáte se na rekvalifikační kurz, ale máte obavy z neúspěchu? Sepsali jsme pro vás 5 tipů, jak úspěšně zvládnout rekvalifikaci a kde ji můžete v ČR absolvovat.

Tipy na rekvalifikaci

Podívejte se, co byste měli udělat, abyste si zvýšili svoje šance na úspěch při rekvalifikaci.

1. Nevynechávejte hodiny

Ať už se chystáte absolvovat rekvalifikaci na úřadu práce nebo u jiné organizace, vždy je zásadní nevynechávat hodiny. Určitě znáte ze školních let pocit, kdy jste o pár hodin výuky přišli a museli jste se ptát na již probrané učivo spolužáků nebo učitele a látku dohánět. Pokud nemáte vážný důvod k absenci, doporučujeme veškeré hodiny řádně navštěvovat. Vyhnete se tak zbytečnému stresu.

2. Připravujte se doma

Neoblíbené domácí úkoly a přípravy mají něco do sebe. Pokud k nim budete přistupovat poctivě, ušetříte si práci s učením, ale i nervy před závěrečnou zkouškou. Získáte tak větší jistotu a dobrý pocit, že jste pro získání rekvalifikace udělali maximum. Nepodceňovat přípravu se vyplatí. 🙂

3. Buďte aktivní

Pokud se bojíte v hodinách aktivně zapojovat, věřte, že jste sami proti sobě. Kladením otázek a odpovídáním na dotazy docílíte nejen větší koncentrace, ale lépe si i probíranou látku zapamatujete.

rekvalifikace

4. Máte správnou motivaci?

Před přihlášením se na rekvalifikační kurz si položte následující otázky:

  • Proč chci změnit současné zaměstnání?
  • Bude mě pozice, na kterou se chci rekvalifikovat, bavit?
  • Mám na tuto profesi potřebné vlastnosti? (nikoliv dovednosti, které získáte na kurzu)
  • Najdu v tomto oboru práci? Jsem ochotný/á se za prací stěhovat?
  • Uživí mě i mou rodinu?
  • Jsem připraven/a na počátečný nižší příjem?
  • Mám dostatečné finanční rezervy? (týká se především situace, kdy chcete začít podnikat)

Napište si klidně i další otázky, které se vám honí hlavou a uvádějí vás do nejistoty. Potom si ke každé pravdivě odpovězte a zhodnoťte, zda je pro vás rekvalifikace v současné chvíli vhodná.

5. Vyberte si kvalitní kurz, lektora a firmu

Důležitým krokem je výběr kvalitního kurzu, lektora a případně firmy, pokud nechcete absolvovat rekvalifikaci na úřadu práce. A jak takový kurz poznat? Zkuste si na internetu najít jeho hodnocení nebo se poptat známých.

Pokud se chcete rekvalifikovat na níže uvedenou pozici, podívejte se na recenze našich bývalých studentů jednotlivých kurzů:

Orange Academy má z jednotlivých kurzů desítky až stovky spokojených absolventů a vedou je zkušení lektoři s dlouholetou praxí. Poskytuje rekvalifikaci v Ostravě, Praze, Brně i dalších městech po celé České republice.

Budeme se na vás těšit!

Mám zájem o odběr newsletteru