Poohlížíte se po rekvalifikačních kurzech v Plzni? Podívejte se na naše tipy. V článku najdete seznam vypisovaných profesí (nejen) úřadem práce i postup při vyřizování kurzu.

Rekvalifikační kurzy Úřad práce Plzeň

Úřad práce nabízí nejen uchazečům, ale i zájemcům o zaměstnání možnost výběru rekvalifikačních kurzů na vlastní pěst (tzv. zvolenou rekvalifikaci). Výhodou je jejich proplacení po splnění podmínek až do výše 50 000 korun. Můžete si jich do této částky vybrat i více. Důležité však je, aby se jednalo o kurz s akreditací. Poskytují je organizace, které mají od MŠMT oprávnění k výuce.

Tip: V případě, že jste evidovaní jako uchazeči o zaměstnání a nechcete-li přijít o podporu při rekvalifikaci a příspěvek na dopravu, vyberte si kurz, který má v nabídce Úřad práce Plzeň. Jejich seznam najdete na webových stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí.

Nabídka rekvalifikačních kurzů v Plzni

Nabídka rekvalifikačních kurzů v Plzni je různorodá. Můžete se přihlásit do následujících vyučovaných oborů:

Veškerou nabídku nejžádanějších kurzů v Plzni najdete po kliknutí na tlačítko:

Postup vyřízení rekvalifikace hrazené úřadem práce

Po zvolení rekvalifikace a přihlášení se na kurz u vámi vybrané vzdělávací instituce vyplníte pro ÚP formulář Zájem o zvolenou rekvalifikaci z MPSV. Spolu s ním odevzdáte i další dokumenty, které obdržíte od vzdělávací organizace:

  • potvrzení o akreditaci,
  • potvrzení o ceně kurzu.

Poté vyčkáte 30 dní na schválení či zamítnutí vaší žádosti. Pokud od úřadu práce obdržíte kladnou reakci, kontaktujete vzdělávací zařízení a potvrdíte nástup do kurzu. Následně začnete docházet na hodiny. Aby vám úřad práce kurz uhradil, musíte absolvovat alespoň 80 % lekcí a studium úspěšně zakončit složením závěrečné zkoušky. V opačném případě si budete muset kurz zaplatit sami.

Pozor! Dokumenty pro ÚP je třeba vyřídit alespoň měsíc před zahájením kurzu, aby měl dostatek času na jejich administrativní zpracování.

rekvalifikační kurzy plzeň

Rekvalifikační kurzy Plzeň Orange Academy

Vzdělávací organizace Orange Academy poskytuje akreditované rekvalifikační kurzy nejen v Plzni, ale i v dalších městech po celé České republice. V Plzni najdete následující vyučované obory:

  • mzdové účetnictví se základy personalistiky,
  • administrativu (pozice: asistenta/ky, sekretáře/ky),
  • personalistiku,
  • účetnictví a daňovou evidenci,
  • podvojné účetnictví.

Na kurzy můžete docházet, ať už jste úplní začátečníci, nebo pokročilí, kteří si chtějí učivo zopakovat a získat oficiální osvědčení o rekvalifikaci vydané MŠMT s celostátní platností. Kromě teoretických znalostí si vyslechnete i zkušenosti lektorů, kteří ve vyučovaném oboru pracovali.

Výuka je podpořena vlastními učebnicemi a e-learningem. Probíhá o víkendech v rekonstruovaném tříhvězdičkovém hotelu Victoria, který se může chlubit výtečnou kuchyní, konferenčními salónky, fitcentrem nebo saunami. Veškerých těchto výhod můžete po skončení lekce využít. Ceny kurzů od Orange Academy se pohybují v rozmezí cca 9 000 – 13 000 korun.

V případě vašeho zájmu kontaktujte Orange Academy telefonicky na čísle: 511 119 990 nebo napište e-mail na: kurzy@orangeacademy.cz. Budeme se na vás těšit!

Mám zájem o odběr newsletteru