Hledáte práci s němčinou? Podívejte se, jaké máte možnosti uplatnění na českém pracovním trhu a proč je vhodné se německy dobře naučit. V článku najdete i konkrétní tipy na firmy, které tento jazyk požadují.

Konkurenční výhoda nejen pro absolventy

Pokud jste absolventem nebo již pracujete a přemýšlíte nad změnou pozice či společnosti, zvažte možnost výběru práce s němčinou. V současnosti chybí firmám kvalifikovaní pracovníci, kteří dobře ovládají tento jazyk.

Zároveň klesá počet lidí se zájmem o němčinu. Statistiky ukazují, že zájem studentů maturovat z německého jazyka je o více jak polovinu nižší, než tomu bylo před šesti lety. Zaměříte-li se na jeho studium, budete mít ve výběrovém řízení velkou konkurenční výhodu oproti uchazečům, kteří jsou oborově kvalifikovanější nebo hovoří pouze anglicky.

Německy se vyplatí naučit

Možnosti uplatnění na českém pracovním trhu

Nejvíce stojí firmy o absolventy technických škol se slušnou úrovní německého jazyka. Dále jde o pozice obchodních zástupců a manažerů, ale i další obory. Jedná se například o chemický průmysl, logistiku, finanční a zákaznické služby nebo výzkum a vývoj. Nabídka je tedy široká. Záleží na vašem zaměření a zkušenostech.

Práce s němčinou možnosti

Hledáte-li práci s němčinou v konkrétní firmě a máte technické vzdělání, pak to zkuste u těchto německých společností:

  • Robert Bosch,
  • Siemens,
  • Konplan,
  • Porsche Engineering Services,
  • Erwin Junker,
  • nebo Engel strojírenská.

Pokud chcete pracovat ve finančních službách, podívejte se na nabídky firem:

  • Rödl & Partner,
  • Oberbank AG,
  • nebo COMMERZBANK Aktiengesellschaft.

Práce s němčinou – Kolik je volných míst?

Nejvíce pracovních pozic s němčinou je inzerováno ve velkých městech. V Praze najdete přes kariérní portály tisíce nabídek. Jobs.cz eviduje kolem 1000 volných míst. Brno kolem 200, Ostrava pak více než 70.

Pokud potřebujete svou němčinu zlepšit, nebo s ní teprve začínáte, podívejte se na naše stránky, kde se můžete přihlásit ke kurzům němčiny různé úrovně. Vyučujeme v Brně, Břeclavi, Znojmě i dalších městech.

Práce s němčinou má budoucnost

Německy mluvící země nás obklopují. Německo je zároveň nejdůležitějším obchodním partnerem naší země. V dnešní době také německy mluví přeci jenom méně lidí, než anglicky. Němčina je tak velmi perspektivní jazyk, který může velmi výrazně zvednout pracovní uplatnění. Práce s němčinou má budoucnost!

Mám zájem o odběr newsletteru