Hledáte kvalitní jazykovou školu v Brně nebo jeho okolí? Podívejte se, jak takovou školu poznat a na co se při výběru zaměřit.

Chystáte se přihlásit do jazykových kurzů a přemýšlíte nad vhodným zařízením? Podívejte se na kritéria, podle kterých byste měli kvalitní jazykovou školu posuzovat.

Jak poznat kvalitní jazykovou školu?

Jazykovou školu vybírejte spíše než podle vzdálenosti od vašeho bydliště na základě referencí bývalých studentů. Pokud jsou mezi nimi vaši známí nebo přátelé, zeptejte se přímo jich nebo navštivte některý z portálů, kde jsou hodnocení uvedena.

Kvalitní a zavedené jazykové školy by měly mít na svých stránkách uvedené větší množství referencí (řádově stovky hodnocení).

Reference však berte s rezervou a přečtěte si jich několik různého stáří. Mohly se změnit podmínky výuky, nastoupit jiní lektoři apod. Pokud jazykovka vyučuje firemní kurzy a uvádí hodnocení jejich absolventů, zaměřte se na ně. U nich je větší pravděpodobnost objektivity, protože kurzisté mívají zkušenosti i s jinými jazykovými školami a mohou je mezi sebou porovnat.

Posuzujte i hodnocení školy a jednotlivých lektorů. Může se stát, že absolventi dávají plusové body pouze za přístup vyučujících a jejich styl výuky nebo pouze za zázemí.

Jak by měla vypadat kvalitní reference?

Kvalitní reference, umístěná na webu jazykovky by měla:

  • být dobře viditelná,
  • odkazovat na hodnocení konkrétních kurzů,
  • obsahovat jména kurzistů a data jejího pořízení,
  • být odpovídajícího počtu v závislosti na velikosti a době fungování školy.

Je však třeba podotknout, že ne vždy mají jazykové školy čas se sbírání, editování a publikování referencí věnovat. Proto jich může mít i kvalitní jazykovka relativně málo.

jazyková škola brno

Kvalitní jazyková škola v Brně a okolí

Orange Academy poskytuje ve svých jazykových školách výuku angličtiny a němčiny. Podle vaší dosavadní úrovně si můžete zvolit navazující kurz. Nabízíme následující úrovně kurzů:

  • začátečníci,
  • mírně pokročilí (A1),
  • středně pokročilí (A2),
  • pokročilí (A2+, A2++, B1 i B1+).

Hodiny jsou zaměřeny na častou komunikaci lektora s kurzisty. Součástí je i e-learning, který si můžete zdarma vyzkoušet. Kromě hodin pro dospělé nabízíme jazykové kurzy pro děti různých věkových kategorií. Vedou je zkušení lektoři s dlouholetou praxí.

Pokud hledáte kvalitní jazykovou školu v Brně nebo jeho okolí, podívejte se níže na pobočky Orange Academy.

Jazyková škola Brno

Jazykovou školu Brno najdete v budově Střední průmyslové školy stavební na adrese:
Kudelova 8, Brno 602 00. Nejbližší zastávka MHD je Náměstí 28. října. Na zastávku se dopravíte autobusovou linkou 67 nebo tramvají č. 3, 5 nebo 9.

Před zahájením kurzů se můžete přijít podívat na bezplatnou ukázkovou hodinu.

Jazyková škola Pohořelice

V Pohořelicích naleznete jazykovou školu v budově Kulturního a informačního centra. Výuka probíhá v nově zrekonstruovaných učebnách. Adresa školy je Brněnská 2, Pohořelice 691 23.

Jazyková škola Zastávka u Brna

V obci Zastávka u Brna najdete jazykovou školu na adrese 1. máje 71 v areálu firmy Vesma. Podívejte se na hodnocení absolventů kurzu.

A pokud stále nevíte, jakou jazykovku zvolit, přečtěte si článek Proč absolvovat kurz němčiny u Orange Academy?

Mám zájem o odběr newsletteru