Jarní prázdniny 2020 se mohou zdát docela daleko, nicméně pokud plánujete někam vyrazit, nemeškejte a podívejte se na naše tipy, kde a jak strávit zimní dovolenou. V článku najdete i termíny prázdnin jednotlivých okresů.

Jarní prázdniny 2020: Termíny jednotlivých okresů

Jarní prázdniny probíhají v jednotlivých okresech každoročně během února a března. Každý okres má rok co rok “jarňáky” v jiném termínu. Důvodem rozdělení jarních prázdnin byla vysoká vytíženost lyžařských středisek. Okresů je v České republice celkem 6. Podívejte se níže na termíny pro rok 2020.

3. 2. 2020 – 9. 2. 2020

První týden v únoru si odpočinete, pokud žijete s dítětem nebo dětmi v Mladé Boleslavi, Příbrami, Táboře, Prachaticích, Strakonicích, Ústí nad Labem, Chomutově, Mostu, Jičíně, Rychnově nad Kněžnou, Olomouci, Šumperku, Opavě, Jeseníku.

10. 2. 2020 – 16. 2. 2020

Druhý únorový týden prázdnin připadá na Benešov, Beroun, Rokycany, České Budějovice, Český Krumlov, Klatovy, Trutnov, Pardubice, Chrudim, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Ostravu-město a Prostějov.

17. 2. 2020 – 23. 2. 2020

Od poloviny měsíce budete mít jarní prázdniny, pokud bydlíte v obvodech Prahy 1 a 5, Brně-město, Brně-venkov, Břeclavi, Hodoníně, Vyškovu, Znojmě, Domažlicích, Tachově, Lounech, Karviné.

24. 2. 2020 – 1. 3. 2020

Další týden připadá volno Praze 6, 7, 8, 9 a 10, Chebu, Karlovým Varům, Sokolovu, Nymburku, Jindřichově Hradci, Litoměřicím, Děčínu, Přerovu, Frýdku-Místku.

2. 3. 2020 – 8. 3. 2020

První březnový týden si užijete “jarňáků”, jestliže bydlíte s dětmi v Kroměříži, Uherském Hradišti, Vsetíně, Zlíně, Praze-východ a západ, Mělníku, Rakovníku, Plzni, Hradci Králové, Teplicích nebo Novém Jičíně.

9. 3. 2020 – 15. 3. 2020

Druhý březnový týden pak připadá okresům Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Liberec, Semily, Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Písek, Náchod a Bruntál.

Jarní prázdniny 2020: Tipy, kam vyrazit

jarní prázdniny 2020

Lyžařská střediska s výhodnými cenami

Pokud jezdíte rádi na hory, podívejte se na tipy na lyžařská střediska s výhodnými cenami.

Hotel Central v Krušných horách (1. 12. 2019 – 31. 3. 2020)

Máte rádi lyžování propojené s wellness službami? Pak se vám bude líbit pobyt v Krušných horách v hotelu Central. Nabízí možnost využití bazénu a sauny a ubytování s polopenzí pro 2 osoby. Cena za 3 dny činí 2 499 Kč.

Vila Borievka ve Vysokých Tatrách (dnes – 26. 6. 2020)

Cestujete-li na hory raději na Slovensko, mrkněte na ubytování v Tatranské Lomnici ve vile Borievka, která patří mezi oblíbené turistické centrum. V blízkosti najdete osmisedačkovou lanovku Buková hora nebo snowpark Lučivná.

K dispozici budete mít vlastní pokoj s televizí, wi-fi a sociálním zařízením. Vyspíte se na ortopedických matracích s antialergickými dekami i polštáři. Pobyt zahrnuje 2 noci pro 2 osoby a 1 dítě do 5,9 nebo 2 děti 17,9 let zdarma. V první variantě zaplatíte za 3 dny pouze 1 849 Kč a ve druhé jen 2 149 Kč.

Vzdělání a rekvalifikace u Orange Academy

Jestliže chcete volno vašich dětí využít k jejich nebo svému dalšímu vzdělávání, podívejte se na nabídku našich jazykových a rekvalifikačních kurzů.

Jazykové kurzy

V Orange Academy vyučujeme angličtinu i němčinu pro začátečníky i pokročilé v různých úrovních. Potřebují-li se však vaše děti zlepšit v konverzaci, nabízíme kurzy zaměřené pouze na tuto dovednost. Výhodou je, že pokud na některé hodině chybí, mohou si zameškanou látku dostudovat online pomocí e-learningu. Najdou v něm cvičení zaměřená na poslech, gramatiku, čtení a učení nové slovní zásoby.

Rekvalifikační kurzy

Přemýšlíte-li nad změnou práce, nebude na škodu vyhradit si čas na kurz právě o jarních prázdninách. Je-li pro vás rekvalifikace a nové zaměstnání dostatečně velkou výzvou, jistě oželíte zimní radovánky na horách a pustíte se do studia.

Nabízíme rekvalifikační kurzy po vysoce poptávaných profesích jako je účetní, mzdová/ý účetní, personalista/ka nebo sekretář/ka. Výhodou našich kurzů je dlouholetá tradice. Vyučují je zkušení lektoři po celé České republice.

V případě, že onemocníte a budete chybět více hodin, nabídneme vám možnost dokončení kurzu s dalšími studenty v nových termínech. Jestliže zameškáte pouze jednu lekci z kurzu účetnictví nebo mzdového účetnictví, na další hodině se dozvíte, co se na předchozí probíralo. Lektoři totiž látku na začátku nové lekce opakují.

Ať už se rozhodnete jarní prázdniny trávit jakkoliv, přejeme vám jejich příjemné prožití!

Mám zájem o odběr newsletteru