Europass je podrobným průvodcem při vytváření CV. Bude se vám hodit, pokud plánujete vyjet do zahraničí za prací nebo studiem. Jeho hlavní výhoda spočívá v možnosti použití v celé Evropské unii.

Proč používat Europass?

Europass vás provede sestavením CV ve 29 světových jazycích. Jedná se o šablonu, do které doplníte do předem připravených polí své osobní údaje, typ žádosti (pracovní pozice, studium apod.), pracovní zkušenosti (příp. stáže a praxe), vzdělání, kurzy a dovednosti. Do vzoru CV si můžete vložit i fotografii nebo k němu připojit přílohy.

Součástí je i nápověda k jednotlivým částem životopisu a tipy, jak ho napsat. Vzor od Europassu si vyplníte online i klasicky ve Wordu. Obě varianty jsou dostupné zdarma.

Na stránkách europass.cz najdete inspiraci v podobě vzorů CV vyplněných v jazycích EU.

Dále můžete v rámci Europassu využít:

  • formuláře jazykového pasu,
  • dokladu o mobilitě,
  • dodatků k osvědčení a diplomu.

Jazykový pas

Pokud se domluvíte několika světovými jazyky a chcete se s nimi pochlubit zaměstnavateli nebo škole, využijete formulář jazykového pasu. Sami si v něm stanovíte dosaženou úroveň jazyků (A1 – C2).

Doklad o mobilitě

Doklad o mobilitě využijete v případě absolvované studijní nebo pracovní stáže v České republice nebo v zahraničí. Poskytuje informace o vašich zkušenostech a praktických dovednostech.
Vyplní vám ho vysílající a hostitelská organizace (škola, zaměstnavatel nebo agentura).

Dodatky k osvědčení a diplomu

Dodatek k osvědčení slouží k doplnění výučního listu, maturitního vysvědčení nebo diplomu. Popisuje uchazečovy získané kompetence a možné profesní uplatnění. Zaměstnavatelům může pomoci porozumět vašemu dosaženému vzdělání.

Jestliže potřebujete zlepšit svou úroveň angličtiny, němčiny nebo francouzštiny, přihlaste se na jazykový kurz od Orange Academy. Máme tisíce spokojených absolventů. Přidejte se k nám ještě dnes!

Mám zájem o odběr newsletteru