Lákala by vás představa probuzení se do krásného slunečného dne a zjištění, že ovládáte několik cizích jazyků? Dostáváte se často do situací, kdy na vás někdo promluví cizí řečí, a vy začnete koktat a zčervenáte? Říkáte si, že doma v klidu a v dobrém rozmaru byste nějakou tu větu vymysleli, ale v situaci, kdy jste zaskočeni dotazem neznámého cizince, ze sebe nic nevymáčknete…? Přečtěte si, proč k tomu dochází. Zjistíte také, že základy němčiny tak těžké nejsou.

Hlavním důvodem je, že nejste zvyklí mluvit a obklopujete se převážně lidmi, kteří hovoří vaším mateřským jazykem. Podívejte se, co s tím můžete udělat a jaké možnosti vám dnešní doba nabízí.

Základy němčiny může zvládnout úplně každý

Hodně lidí ovládá cizí řeč na pokročilé úrovni, ale neumí komunikovat. Bojí se, protože nemají němčinu dobře naposlouchanou. A co s tím? Své znalosti si můžete procvičovat např. čtením knih v originále nebo si pouštět německé filmy bez titulků. Mluvit se však naučíte pouze konverzací.

Existují jazykové kurzy němčiny se zaměřením na konverzaci s lektorem a ostatními studenty. Jazykové kurzy najdete po celé České republice. Stačí si vybrat ten, který vám nejvíce vyhovuje. Ještě než za kurz zaplatíte, přijďte se podívat na zkušební lekci.

Co vás naučí kvalitní jazyková škola?

Pouze některé jazykové kurzy pro vás budou přínosem. Výuka němčiny může být v některých kurzech špatně sestavená a nemusí se v ní vyskytovat komunikace. Ne všichni lektoři umí probíranou gramatiku dobře vysvětlit a namotivovat své žáky k lepším výkonům.

Dejte přednost jazykové škole s historií a zkušeným lektorům s praxí. Ideálně se poptejte na reference bývalých studentů. Budete mít jistotu dobré investice vašich peněz a nabytí nových jazykových dovedností. V kvalitních kurzech němčiny se naučíte mluvit a psát snadno a rychle. Není proto divu, že oblíbené jazykové školy mají vypsané termíny rychle obsazeny.

Jazykové kurzy němčiny nejsou jen pro začátečníky

Naučit se základy němčiny nebo jiného cizího jazyka může být hračka, i když se vám to tak zpočátku jevit nemusí. Zkušení lektoři vás provedou dobře navrženou a propracovanou osnovou, podpoří vaši snahu a zefektivní ji tak, že získáte sebedůvěru. Po nějaké době začnete mluvit německy s úplnou lehkostí.

Nezáleží na tom, jestli umíte pouze pár slovíček nebo si chcete němčinu po delší době oprášit. Jazykové kurzy existují v několika úrovních. Některé vzdělávací organizace nabízejí rozřazovací testy, které vám pomohou zjistit váš stupeň znalostí a vybrat správný jazykový kurz.

Proč není vhodné učit se základy němčiny z pohodlí domova?

Výuka jazyků z pohodlí domova nabádá k odpočinku a relaxaci. Učení studenti stále odkládají a přesouvají na vhodnější dobu, až nakonec zjistí, že se k němu za poslední rok vůbec nedostali a nic nového se nenaučili. Nemají nad sebou žádný bič.

Pokud se však přihlásíte na jazykový kurz němčiny, donutíte se probírané látce věnovat už kvůli vynaloženým peněžním prostředkům.

Co je to Effective English® a Effektives Deutsch®?

Effective English® a Effektives Deutsch® jsou vysoce účinné a osvědčené metody. Angličtinu a němčinu si osvojíte v nejkratším možném čase. Tyto metody tak velmi efektivně šetří váš čas a finance. Díky skvělým výsledkům bude narůstat i vaše motivace dále se vzdělávat.

A na jakém principu fungují? Jde o tzv. přímé metody výuky, tzn., že se učíte pouze v cizím jazyce, který si vyberete. Díky tomu budete umět přemýšlet v cizí řeči a automaticky přestanete vše překládat do rodného jazyka. Výuka němčiny probíhá zcela přirozeně, podobně jako se učí malé děti. Nebádáte nad tím, jak máte správně sestavit větu, ale pod vedením zkušeného lektora ji rovnou řeknete.

Ani děti se nerodí s tím, že umí mluvit. Postupně se snaží dobře vyslovovat a intonovat, opakují nová slovíčka pořád dokola, až se je naučí perfektně vyslovovat. Stejně to funguje i při výuce německého jazyka. Ani nebudete vědět jak, a základy němčiny si osvojíte raz dva.

Jazyková škola Orange Academy vyučuje anglický a německý jazyk již od roku 1991. Kromě toho se zaměřuje i na rekvalifikační kurzy v oblasti účetnictví, personalistiky a online marketingu. Pobočky má rozmístěny po celé České republice.

Mám zájem o odběr newsletteru