Nudí vás zaměstnání, které vykonáváte? Pak se podívejte na tyhle wow profese! Některé jsou záviděníhodné, jiné obnáší špinavou práci, které je radno se vyhnout.

8 wow profesí, které můžete vidět ve světě

Níže uvádíme seznam wow profesí světa a popisujeme šílenosti, jakými se mohou někteří lidé živit.

1. Profesionální spáč

Jeden nejmenovaný hotel ve Finsku si najal profesionálního spáče, který testuje pohodlí jednotlivých postelí. Každou noc spí na jiném lůžku a poté na něj píše recenze. Líbila by se vám tahle práce? Nám rozhodně ano!

2. Profesionální divák Netflixu

Představte si, že budete placeni za sledování televize. Zní to jako super zábava pro nadšence filmů a seriálů Netflixu. Náplň práce spočívá ve sledování veškerého obsahu a přiřazování správných tagů k programům. Veřejnost si pak podle nich nachází ty, které chtějí sledovat.

3. Pomocník lidem do vlaků v metru

Pokud jste někdy viděli přeplněné metro v Japonsku, tohle povolání vás nepřekvapí. Tzv. train pusher, přeložený volně z angličtiny do češtiny, jako pomocník lidem do vlaků, má za úkol natlačit dovnitř co nejvíce cestujících. Bavilo by vás mačkat lidi do metra? Dokážete si představit, že by tutéž pomoc zavedl Dopravní podnik hl. m. Prahy?

4. Zásobovač pizzy pod vodou

S wow profesí zásobovače pizzy pod vodou se můžete setkat v podmořském hotelu na Floridě. Ten zaměstnává potápěče, který zásobuje pizzou hosty ve vodotěsném obalu. Máte-li ve svém okolí nespokojeného řidiče rozvozu pizzy, zkuste mu navrhnout tuto alternativu. 🙂

zvláštní profese

5: Degustátor krmiva pro psy

Ano, čtete správně. Degustátor krmiva pro psy skutečně existuje. Náplň práce zahrnuje ochutnávání nových produktů jako jsou kosti, konzervy, maso nebo sušenky. Degustátor vyzkouší chuť a strukturu krmiva, porovná ji s chutí konkurenčních značek a lidských potravin. Zdá se vám to nechutné? Máte pravdu, ale co bychom pro naše psí miláčky neudělali, že?

6. Profesionální smuteční host

Další nezvyklou prací je ta profesionálního smutečního hosta, který je najímán na pohřby v jihovýchodní Asii. Jeho úkol spočívá v hlasitém pláči a truchlení po celou dobu pohřbu. Místní věří, že tak pomáhá zemřelým při cestě na onen svět.

7. Znalec pachů

Znalec pachů musí umět posoudit, zda deodoranty voní tak, jak mají. Dbá na vznik příjemných vůní. Co říkáte na toto povolání? Líbilo by se vám? Nás by po pár minutách bolela hlava.

8. Čistič odpadních vod

Toto povolání je skutečně pro otrlé. Práce čističe odpadních vod znamená čištění odpadu resp. části čističky a potrubí od fekálií. Kdo z vás má zájem získat zaměstnání v tomto oboru?

Jak vidíte ne každá práce je záviděníhodná. Pokud uvažujete o změně, podívejte se na rekvalifikační kurzy Orange Academy. Profese, jako jsou výše uvedené, neškolíme, ale najdete u nás zajímavé a rozvíjející se obory jako je personalistika, mzdové i podvojné účetnictví, online marketing a další.

Mám zájem o odběr newsletteru