Spousta z nás řeší zdravou stravu, která by byla zároveň chutná. Pokud jste pracovně vytížení a nemáte čas na vaření, podívejte se na naše tipy, kam vyrazit na rychlé a zdravé jídlo v Brně a Praze.

Rychlé a zdravé jídlo v Brně

Hledáte-li zdravou alternativu za firemní kantýnu nebo nemáte čas připravovat si krabičky se zdravým jídlem z domova, zkuste navštívit některá námi vytipovaná místa v Brně.

Vitalité Zdravý Restaurant

Vitalité Zdravý Restaurant se orientuje na lehká a nízkokalorická jídla bez použití konzervantů a náhražek. V menu najdete vysoký podíl zeleniny a salátů, ale i libového kuřecího nebo rybího masa. Přijdete si na své, pokud patříte mezi vegetariány nebo jste na bezlepkové či bezlaktózové dietě. Vitalité nabízí rozvoz zdravého jídla na konkrétní hodinu, ušetříte tak i svůj čas.

Kontakt:
Zdravý Restaurant, s.r.o.
Cejl 76, 602 00 Brno

Otevírací doba:
Po – Pá: 11:00 – 14:00

FAT-FREE

Další restaurací v Brně, která se zaměřuje na rychlé a zdravé jídlo je FAT-FREE. Jedná se o zdravou alternativu fast foodu. Připravované pokrmy jsou z kvalitních surovin a zároveň bezlepkové. Každý den si můžete vybrat z několika hotových jídel, která neobsahují konzervanty, dochucovadla, barviva nebo aromata. V nabídce najdete kromě hlavních jídel polévky, saláty, dezerty, domácí limonády i speciality podniku jako je kachní paštika a jiné dobroty. Příprava pokrmů probíhá v open space kuchyni. Můžete tak sledovat, jak vzniká vaše objednávka.

Kontakt:
Tuřanka 55
627 00 Brno – Slatina

Otevírací doba:
Po – Pá: 7:00 – 15:00
obědy: 10:30 – 15:00

Forky´s

Dalším zajímavým místem pro zdravé a rychlé stravování je moderní bistro Forky´s. Opět se jedná o zdravý fast food, kde si můžete vybrat ze salátových mís s vysokým podílem quinoy, veganských burgerů a wrapů. Forky´s připravuje i denní menu. Zaměřuje se na jídla s vysokým obsahem vlákniny, vitamínů, minerálů a prvotřídní kvalitu surovin. Nabídka je dle našeho názoru užší, ale zato můžete zkusit kromě veganských jídel i raw stravu v podobě zeleninových wrapů.

Kontakt:
Jakubské náměstí 1, Brno

Otevírací doba:
Po – Čt: 8:00 – 21:00
Pá: 8:00 – 22:00
So: 9:00 – 22:00
Ne: 9:00 – 18:00

Kontakt Forky´s Vlněna Office Park
Přízova 5, Brno

Otevírací doba:
Po – Pá: 11:00 – 15:00

zdravé, rychlé jídlo Brno, Praha

Tip: Kam vyrazit v Brně až se dobře najíte? Zkuste třeba na Hrad Veveří.

Rychlé a zdravé jídlo v Praze

V Praze je možností zdravého a rychlého stravování více. Podívejte se, kam můžete během obědové pauzy vyrazit.

Vegan Life

V Praze si můžete dát rychlý a zdravý oběd v restauraci Vegan Life na pobočce v Karlíně a Nových Butovicích. Veganská jídla zde vaří podle indické, vietnamské, thajské i mexické kuchyně. Obsluha zde probíhá formou samoobslužných pultů. Můžete ochutnat od všeho trochu a nebudete si připadat hloupě vůči personálu. Ten vám jídlo pouze zváží a naúčtuje. Prioritou této restaurace je čerstvost. Oběd si můžete odnést s sebou do kanceláře nebo sníst na místě.

Kontakt:
Thámova 119/19, 186 00 Karlín
Radlická 117, (OC Galerie Butovice, 1. p.), 158 00 Praha 5

Otevírací doba Thámova:
Po – Pá: 10:30 – 20:00
So: 12:00 – 19:00

Otevírací doba Nové Butovice:
Po – Ne: 10:00 – 20:00

Dhaba Beas

Dhaba Beas je síť restaurací s indickou a asijskou kuchyní. Najdete je na 12 místech v Praze. I zde si naberete pokrmy, na které máte chuť a následně zaplatíte za celkovou váhu. Ve Dhaba Beas nepoužívají GMO a glutaman sodný, ale pouze čerstvé veganské suroviny. Můžete vyzkoušet čerstvé saláty, indický chléb nebo jogurtový nápoj Mango lassi.

Polévkárny

Dalším místem, kam můžete v Praze zajít na zdravé jídlo, jsou polévkárny. Zkuste tu vyhlášenou na Sokolovské nebo Bělehradské. Kromě několika druhů polévek mají v nabídce saláty, obložené chleby a placky, chačapuri (sýr zapečený v těstě nebo bílém chlebu), bezlepkové palačinky a další dezerty.

Kontakt Polévkárna paní Mančo:

Bělehradská 643/77, 120 00 Nové Město

Otevírací doba:
Po – Pá: 10:00 – 21:00
Polévkárna Sokolovská

Kontakt Polévkárna Sokolovská:
Sokolovská 86/97, 186 00 Karlín

Otevírací doba:
Po – Pá: 08:30 – 17:30

Zajímavých konceptů je v Praze i Brně samozřejmě více, my jsme vybrali ty, které se nám jeví jako nejlepší. Přejeme vám dobrou chuť!

Mám zájem o odběr newsletteru