Společnost Orange Academy nabízí pestrou nabídku rekvalifikačních kurzů po celé České republice. V roce 2019 spustila kurz se zaměřením na online marketing. Kurz je akreditovaný a skládá se z deseti celodenních lekcí, které se soustřeďují převážně na digitální marketing. Rekvalifikační kurzy jsou určeny pro širokou veřejnost (jak pro začátečníky, tak pro pokročilé studenty).

A pro koho jsou rekvalifikační kurzy vhodné?

Orange Academy nabízí vysoce kvalitní výuku všem, kteří mají zájem změnit svůj život k lepšímu a zdokonalit se v oboru účetnictví, personalistice a online marketingu. Hlavním cílem studentů je najít dobře placenou práci v zajímavém a perspektivním oboru, nebo se rozvíjet ve svém vlastním podnikání.

Co je to online marketing?

Zajímá vás internetový marketing? Je jedno, jestli patříte k úplným začátečníkům a toužíte po rekvalifikaci v tomto oboru, anebo se už orientujete alespoň v základních principech a chcete na ně ve svých znalostech navázat. Ale nebojte se, nemusíte vědět absolutně nic. Kurz marketingu vás naučí, co jsou to marketingový mix a online strategie. Sami si vše vyzkoušíte v praxi, poznáte současné trendy a naučíte se správně a efektivně používat nástroje digitálního marketingu.

Po absolvování kurzu můžete pracovat na jakékoliv marketingové pozici. Je však nutné si uvědomit, že online marketing je obor, který se neustále mění a vyvíjí. Zkušený specialista online marketingu musí být neustále v obraze a sledovat aktuální změny.

Po absolvování kurzu marketing online obdržíte osvědčení o rekvalifikaci

Součástí kurzu marketingu je autorizovaná zkouška dle hodnotícího standardu národní soustavy kvalifikací, v tomto případě pro profesi „Specialista marketingu 66-021-N.“ Jako úspěšný absolvent získáte oficiální osvědčení o rekvalifikaci s akreditačním číslem vydaným MŠMT ČR s celostátní platností. Takové osvědčení vám může výrazně zvýšit šance na získání perspektivního zaměstnání v rychle se rozvíjejícím oboru.

Co se v marketingovém kurzu skutečně naučíte?

Osnova kurzu je sestavena tak, abyste byli dobře připraveni na zkoušku. Na začátku se seznámíte se základními principy marketingu, jako jsou podnikatelské koncepce, jednotlivé role marketingu, marketingový mix (produkt, cena, distribuce, propagace), podstata tržního hospodářství, segmentace trhu, marketingové prostředí a výzkumy, konkurenční strategie, matice růstu a marketingové analýzy (SWOT, BCG).

Jakmile se seznámíte s oborem jako celkem, výuka se zaměří především na internetový marketing, který je i mezi studenty oblíbený. Celá online strategie marketingu se soustředí na nejnovější trendy:

  • Guerillový marketing
  • Virální marketing
  • Event marketing
  • Mobilní marketing
  • Direct marketing
  • Product marketing
  • Obsahový marketing

Sami si vyzkoušíte v praxi, jak se vytváří webové stránky, prodejní stránky, k čemu slouží vyhledávač, co je to remarketing nebo e-mail marketing. Na závěr si s lektorem projdete sociální sítě a dozvíte se, jaké jsou jejich výhody, ale i úskalí.  Každý absolvent pak bude skutečný odborník či konzultant online marketingu.

Laicky řečeno se naučíte, jak vytvořit kvalitní webové stránky, které vám budou vydělávat peníze, jak využít ve svůj prospěch sociální sítě, jak přivést nové zákazníky a ty stávající si udržet, jak se dělá e-mailing a tvoří newslettery. Na své si přijdou mladí lidé, ale i generace ve zralém věku, která se se světem počítačů a internetu teprve seznamuje.

Přejeme vám hodně úspěchů při studiu!

Mám zájem o odběr newsletteru