Chcete si rozšířit vzdělání v oblasti psychologie, pedagogiky, sociologie a dalších humanitních oborů? Přečtěte si, jaké jsou podmínky vstupu na kurz pedagogického minima a kde ho můžete studovat.

Představení pedagogického minima

Pedagogické minimum je forma celoživotního vzdělávání, poskytována v rámci rekvalifikačních kurzů. Nabízejí ho vysoké školy nebo komerční vzdělávací organizace. Kurzy by měly být vždy akreditované Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

S vystudovaným pedagogickým minimem nemusíte pracovat pouze ve školství. Nabyté vědomosti uplatníte i na manažerských pozicích nebo jako školitelé. Kromě teoretických znalostí z oblasti psychologie, pedagogiky, didaktiky a dalších předmětů získáte v závislosti na konkrétním kurzu i praktické dovednosti jako je například:

  • metodika vedení výuky,
  • tvorba osnov,
  • práce s vyučovacími pomůckami.

Co je pedagogické minimum a kde ho získat

Pedagogické minimum kurz

Rekvalifikační kurzy, které nabízejí soukromé vzdělávací instituce, jsou určeny především pro lektory nebo mistry učilišť. Vysoké školy poskytují studium pedagogického minima pro budoucí učitele na základních a středních školách. Abyste mohli na kurz nastoupit, budete potřebovat zpravidla ukončené středoškolské vzdělání (příp. vzdělání či praxi v oboru, který chcete studovat).

Jestliže hodláte kurz pedagogického minima absolvovat na vysoké škole, výuka trvá dva až čtyři semestry. Můžete si vybrat prezenční nebo dálkovou formu studia. U komerčních vzdělávacích institucí výuka probíhá v délce přibližně 120 hodin.

Ceny se pohybují v rozmezí několika tisíců až desetitisíců korun a to jak u soukromých organizací, tak v rámci studia na univerzitách. Po úspěšném absolvování rekvalifikačního kurzu byste měli získat osvědčení s celostátní platností. Pedagogické minimum můžete studovat ve velkých městech jako je Praha, Brno nebo Ostrava.

Pokud vás láká jiný obor než pedagogika, například účetnictví, personalistika, problematika daní nebo online marketing, přihlaste se na některý z rekvalifikačních kurzů Orange Academy! Naše kurzy získávají od absolventů velmi dobré ohlasy. Stačí kliknout níže!

REKVALIFIKAČNÍ KURZY ORANGE ACADEMY!

Mám zájem o odběr newsletteru