K důležitým rozhodnutím potřebujeme tu správnou motivaci. Vybrali jsme pro vás 10 inspirativních citátů o životě, které vám ukážou, jak ho prožít šťastněji a spokojeněji.

Citáty patří mezi oblíbenou formu motivace. Pokud se odhodláváte změnit obor, ve kterém pracujete, mohou vám níže uvedené krátké citáty o životě pomoci udělat krok vpřed.

1. „Loď nemá být jištěna jednou kotvou a život jednou nadějí.“ (Epiktétos)

Není dobré se spoléhat na jistotu práce a finančního zajištění, které člověk v současnosti má. V životě se věci rychle mění a nikdo neví, zda za měsíc nebo za půl roku nebude všechno jinak. Myslete na budoucnost a mějte připravené záložní plány.

2. „Když jsem byl malý, ptal jsem se mamky, co je v životě nejdůležitější. Ona mi odpověděla: “Štěstí”. Když jsme pak ve škole psali, co chceme v životě být, já napsal: “Šťastný”. Řekli mi, že jsem nepochopil zadání. Já jim odpověděl, že oni nepochopili život.“ (John Lennon)

Nejste-li v práci šťastní, překonejte strach a pochybnosti. Začněte se vzdělávat. Na změnu není nikdy pozdě.

3. „Tajemství šťastného života spočívá v tom, s jakou elegancí dokážeme přijmout změnu.“ (Edgar Allan Poe)

Nebojte se změn, ale přijímejte vše nové, co k vám v životě přichází. I to zdánlivě negativní, můžete časem považovat za přínosné.

4. „Dej každému dni příležitost, aby se stal nejkrásnějším dnem tvého života.“ (Mark Twain)

Nezapomínejte na dostatečný odpočinek a čas strávený se svými blízkými. Šťastný život prožijete, pokud se dokážete radovat z maličkostí. Vychutnejte si je! 🙂

5. „Člověk by se měl smát celý svůj život. Jestli se dokážete smát v jakékoli situaci, naučíte se jim čelit – a to vám pomůže dospět. Neříkám vám, že nemáte plakat. Ve skutečnosti však, když se neumíte smát, neumíte ani plakat. Smích a pláč jdou ruku v ruce, jsou součástí jednoho jevu – autentického bytí v pravdě.“ (Osho)

K opravdovému prožití života potřebujete být autentičtí. Nebojte se proto ukazovat ve svém nejbližším okolí své emoce.

citáty o životě

6. „Lidský život není nic jiného než řetězec promeškaných příležitostí.“ (Sokrates)

Naučte se říkat novým výzvám a nápadům, které s vámi rezonují, ano. Bez nich k žádné pozitivní změně ve vašem životě nedojde.

7. „Jsou lidé, kteří vlastní a lidé, kteří žijí.“ (Miloš Zeman)

Pocit nedostatku vede k nespokojenosti. Pokud chcete být šťastní, buďte vděční za to, co již máte a prožívejte naplno přítomný okamžik.

8. „Každý je génius. Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom, bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.“ (Albert Einstein)

Pokud máte pocit, že se na práci, kterou vykonáváte, nehodíte, zamyslete se nad tím, co vás baví a v čem jste dobří. Budete-li se v této činnosti neustále zdokonalovat, jednoho dne vás začne živit.

A na závěr jsme vybrali dva citáty o životě anglicky.

9. “Follow your dreams, transform your life.”/”Následujte své sny, změňte svůj život.”(Paulo Coelho)

Věřte si a jděte za svými sny. Všechno jde, když skutečně chcete.

10. „Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.“/ “Vyberte si práci, která vás baví, a nebudete muset pracovat jediný den svého života.” (Confucius)

Přemýšlíte-li nad změnou zaměstnání, protože vás nenaplňuje a toužíte po změně, nebojte se udělat krok vpřed. Neváhejte, vyberte si z nabídky rekvalifikačních kurzů Orange Academy a vyjděte naproti práci, která vás bude skutečně bavit.

Zdroje: citaty.net, anglictina-bez-biflovani.cz

Mám zájem o odběr newsletteru