Ostrava prošla za posledních 100 let velkou proměnou. I vy můžete změnit svůj život k lepšímu díky rekvalifikačním kurzům, které Orange Academy v Ostravě pořádá.

Historický vývoj Ostravy od roku 1919

Ostrava neboli “ocelové srdce republiky” je krajské město v Moravskoslezském kraji. Žije v něm kolem 289 tisíc obyvatel, nicméně celá aglomerace čítá přes 1 milion. Jedná se o třetí největší město rozlohou i počtem obyvatel.

Po vzniku ČSR si díky železárnám a dolům uchovala významné hospodářské postavení a začala se transformovat na správní, společenské a kulturní centrum. Rozvoj města zapříčinil i vznik tzv. Velké Ostravy. Vývoj Ostravy zbrzdila okupace. Poškodily ji především nálety v roce 1944.

Po druhé světové válce však nastal v Československu rozkvět hornického a ocelářského průmyslu. V 50. – 80. letech se do města přistěhovalo obrovské množství obyvatel. Ostrava tak rostla a získala výstižný název “město uhlí a železa”. S rozvojem průmyslu byla spojena i výstavba nových sídlišť a Vysoké školy báňské, která byla přesunuta z hornické Příbrami v roce 1945. Kromě průmyslu měl své místo v Ostravě i kulturní život. Ve městě existovala čtyři divadla (Divadlo Antonína Dvořáka, Jiřího Myrona, Petra Bezruče a Komorní scéna Aréna).

rekvalifikační kurzy úřad práce ostrava

Po roce 1989 došlo k výraznému útlumu důlní činnosti. Ostrava prošla velkou proměnou. Stala se statutárním městem a sídlem ostravsko-opavské diecéze. Vítkovice přešly z výroby železa na strojírenství. Od roku 2002 se ve městě koná známý letní festival Colours of Ostrava a od roku 2013 festival elektronické hudby Beats for Love. V Ostravě nechybí ani sportovní akce. V roce 2004 a 2015 pořádala mistrovství světa v ledním hokeji a v roce 2017 mistrovství Evropy v krasobruslení.

Rekvalifikační kurzy Ostrava

S přeměnou struktury průmyslu a výroby je spjata i rekvalifikace. Řada pracovníků byla nucena změnit obor. I dnes jsou však rekvalifikační kurzy v Ostravě žádané. Orange Academy zde vyučuje kurzy účetnictví a daňové evidence, personalistiky, asistentky/sekretářky nebo online marketingu. Prohlédněte si naši nabídku a najděte perspektivní práci, která pozitivně změní váš život.

Pokud hledáte jiné obory jako například zdravotnictví, CNC nebo kosmetiku, podívejte se na webové stránky Úřadu práce Ostrava.

Mám zájem o odběr newsletteru