Překladač z angličtiny do češtiny může usnadnit práci s textem a lépe ho pochopit. Existuje několik online aplikací, které můžete pro svou práci využívat. My jsme vybrali 5 nejlepších a porovnali je mezi sebou.

1.) Překladač Google

Překladač Google je zdarma dostupný a také nejpoužívanější nástroj. Ihned překládá slova, věty i webové stránky nejen z angličtiny do češtiny, ale i do více než 100 dalších jazyků.

Můžete si stáhnout do svých telefonů i aplikaci Google Translate, která umožňuje i překlady textu ze screenshotů. Funguje online i offline. Recenze uživatelů jsou však rozporuplné kvůli chybám, které se v ní objevují od posledních aktualizací. Translator je dostupný pro Android i iOS.

Google Překladač

2.) Překladač Bing

Bing translator může někdy posloužit lépe než ten od Googlu. Někteří uživatelé na diskuzních fórech zmiňují, že překládá přesněji. Funkcemi se však příliš od konkurenčního Googlu neliší. Opět můžete bezplatně zadávat fráze, věty nebo ho využít k překladům celých webových stránek.

Překladač Bing

3.) Seznam slovník

Překladač od Seznamu neboli Seznam slovník je dalším hojně využívaným online nástrojem. Jeho výhodou je větší množství nabízených výrazů, než je tomu u překladačů od Googlu i Bingu. Nevýhoda pak spočívá v nemožnosti překladů celých vět nebo textů.

Seznam slovník

4.) Translator.eu

Slušně hodnoceným překladačem z angličtiny do češtiny online je i Translator.eu. Překládá do 42 jazyků. Slovní zásoba je stejně jako u ostatních překladačů neustále rozšiřována. Překladač zdarma mohou uživatelé využívat jak k soukromým, tak obchodním účelům.

Translator.eu

5.) Prekladac.cz

Někteří uživatelé doporučují kvůli jednoduchosti Prekladac.cz. Přeložíte s ním věty i dlouhé texty do 60 světových jazyků.

Prekladac.cz

6.) Lingea.cz

Překladač Lingea.cz provozuje česká překladatelská firma. Možná ji znáte i podle řady knih a elektronických slovníků. Lingea nabízí překlad více než 30 jazyků. Zajímavostí jsou překlady do slovanských jazyků.

lingea

Na internetu najdete i další online aplikace, které vám přeloží slovíčka, věty nebo dlouhé texty z angličtiny do češtiny. Jedná se například o: mujprekladac.cz nebo ceskyprekladac.cz.

Tip na závěr

Slabinou všech těchto nástrojů je jejich strojový překlad. Fungují na principu výběru nejčastěji používaných výrazů, proto je dobré si text přeložit ve více aplikacích a výsledky mezi sebou porovnat. Tak docílíte nejpřesnější varianty.

Překladače slouží k přibližnému porozumění textu, nicméně není vhodné se podle nich učit. Pokud chcete lépe angličtině nebo jinému cizímu jazyku rozumět, doporučujeme zaplatit si kurz, kde vám nebude hrozit špatné pochopení a naučení se některých výrazů.

Ty nejlepší online kurzy angličtiny pro vás připravujeme my – Orange Academy s.r.o. Jako bonus navíc nabízíme přístup do propracovaného prostředí e-learningu, kde si cizí jazyk lépe osvojíte, a to zábavnou formou.

Mám zájem o odběr newsletteru